Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS

Čiliću predao Lu, Dodik dobio Tsongu pa ispao

'Ivan Dodig of Croatia celebrates winning against Jo-Wilfried Tsonga of France during their men\'s singles third round match on the fourth day of the Aegon Championships tennis tournament at the Queen
'GLYN KIRK'
15.06.2012.
u 20:51

Marin Čilić prošao je u polufinale Queensa, nakon što mu je Yen Hsen-Lu predao zbog bolova u nozi u drugom setu kod 6:4, 2:0. Ivan Dodig izgubio je od Querreyja 5:7: 6:3, 3:6.

Ništa od hercegovačkog polufinala u Queen'su. Nakon senzacionalne pobjede nad Francuzom Jo-Wilfriedom Tsongom, petim tenisačem svijeta, Ivan Dodig poražen je u četvrtfinalu od Amerikanca Sama Querreya sa 5:7, 6:3, 3:6. Marin Čilić prošao je Tajvanca Lua, nakon što mu je on, pri Čilićevu vodstvu sa 6:4, 2:0, predao dvoboj zbog bolova u nozi, pa će u današnjem polufinalu s Querreyem biti u prilici osvetiti Ivana.    

Ipak, Dodigova pobjeda nad lanjskim finalistom Tsongom zaslužuje osvrt.

– Uvijek sam uživao igrati na travi i ta mi podloga leži jer imam solidan servis i dobar sam na voleju. Nije bilo lako igrati protiv Tsonge jer je puhao prilično jak vjetar. Zbog toga je to bila više psihička borba u kojoj sam ja imao više sreće – istaknuo je Dodig.

Iznenađenje dana, ali u Halleu, priredio je Nijemac Philipp Kohlschreiber pobijedivši u četvrtfinalu Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4.

Iz ITF-a je stigla obavijest da će na olimpijskom turniru pravo nastupa od naših imati Čilić, Ivo Karlović i Petra Martić. Dodig se nalazi tri mjesta ispod crte, no HTS će za njega tražiti pozivnicu. Pobjeda protiv Tsonge bit će argument više.

Nakon što je ispala u prvom kolu pojedinačne konkurencije, Petra Martić je na turniru parova u Bad Gasteinu došla do polufinala. U četvrtfinalu su ona i Njemica Grönefeld pobijedile Lee-Waters i Moulton-Levy sa 6:3, 6:3. U finale će svakako jedna Hrvatica jer su im suparnice u polufinalu Darija Jurak i Mađarica Marosi, koje su sa 6:3, 6:4 bile bolje od Birnerove i Hogenkamp.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
lacković
22:03 16.06.2012.

Dodik? Koji, Milorad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije