Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napucao suca!

Evo zašto je Nalbandian diskvalificiran protiv Čilića

Sudac Nalnabdian Čilić (1)
PA/Pixsell
17.06.2012.
u 16:52

Argentinac je u naletu bijesa polomio postolje na kojem sjedi linijski sudac, koji je teren napustio šepajući, pa je glavni sudac diskvalificirao Čilićevog protivnika

Marin Čilić osvajanje naslova u Queen's Clubu ove godine zasigurno će ubrojiti u najčudnije osvojeni turnir. Naime, do naslova je došao nakon što je glavni sudac diskvalificirao njegovog protivnika, Argentinca Davida Nalbandiana pri rezultatu 4:3 u drugom setu za našeg tenisača, nakon što je Argentinac osvojio prvi set 7:6.

Nalbandian je diskvalifikaciju zaradio nakon što je opalio po postolju na kojem sjedi linijski sudac. Postolje se raspalo i udarilo suca po nozi. Argentinski je tenisač bio ljutit na sebe zbog izgubljenog servisa i išao drveno postolje opaliti nogom, noga je prošla kroz to pa je i njegova noga i odlomljena daska udarila linijskog suca po nozi. Sudac je napustio teren šepajući, a glavni sudac odlučio diskvalificirati Nalbandiana.

Publika je protestirala zbog tog poteza glavnoga suca, ali dodjela pehara je išla dalje dok je Čilić sjedio u čudu, a Nalbandian vrtio glavom u nevjerici.
- Pogriješio sam i žao mi je, no svi rade greške pa tako i ja. I ATP radi greške kad nam stavi previše turnira u jednoj godini. Kad sam šutnuo ogradu, nisam to želio učiniti tako jako kao što jesam. Ali dogodilo se. Nekad se ne možeš kontrolirati tih nekoliko sekundi i ja sam, ponavljam, pogriješio - rekao je Nalbandian nakon meča i dodao:
- Mislim da turnir nije trebao završiti na ovakav način.
Argentinac se nakon meča obrušio na ATP:
Postoji puno pravila, i nekad suci ne reagiraju. ATP pravilnik je dosta debela knjiga i mogu vam reći kako i suci često griješe na štetu igrača i ništa se ne dogodi.
Inače, Marin Čilić je u londonskom Queen's Clubu u svom 14. ATP finalu osvojio sedmi turnir u karijeri, prvi na travi. Naravno da se Marinu nije svidio takav kraj susreta, ali on tu doista ništa nije kriv. Nakon svega Nalbandian mu je pružio ruku, ali crvenilo na Argentinčevu licu pokazivalo je da proživljava teške trenutke.

Čilića je u finalu puno bolje služio servis nego u prethodnim mečevima. Imao je 72 posto prvog servisa i sedam asova. Iskoristio je tri od četiri prilike za oduzimanje suparnikova servisa, Nalbandian dvije od pet.

U još jednom nedjeljnom hrvatskom finalu Petra Martić i njezina njemačka partnerica Anna-Lena Grönefeld nisu uspjele osvojiti turnir parova u austrijskom Bad Gasteinu. Nedostajalo im je jako malo, Amerikanka Jill Craybas i Njemica Julia Georges pobijedile su ih sa 6:7 (4), 6:4, 11:9. 

Petra će s Njemicom podijeliti 5750 USD a osvojila je i 200 bodova za poredak u konkurenciji parova.

Komentara 25

MA
maxxxx
17:42 17.06.2012.

miči takve kretene iz vrhunskog sporta, nek si doma razbija

DU
Deleted user
17:12 17.06.2012.

Nekako mi se čini da je spiker pristran, kada kaže da je očito tenisač htio udariti kutije ispred sudca. Inače da je to naš tenisač napravio spiker bi svirao drugu priču, tipa kakvo je to ponašanje.

ZX
zark x
06:26 18.06.2012.

Bravo Marine!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije