Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
us open

Čilić nije uspio iznenaditi Federera

'Marin Cilic of Croatia serves to Bernard Tomic of Australia during their match at the U.S. Open tennis tournament in New York, September 1, 2011.  REUTERS/Eduardo Munoz (UNITED STATES  - Tags: SPORT
'EDUARDO MUNOZ'
03.09.2011.
u 22:15

Marin Čilić izgubio je u 3. kolu US Opena u New Yorku od Rogera Federera nakon četiri seta (3:6, 6:4, 4:6, 2:6).

Hrvatski tenis završio je svoju priču na ovogodišnjem US Openu, u statusu gledatelja od subote su i Marin Čilić i Ivo Karlović. Prvi hrvatski reket i treći je put u karijeri izgubio protiv najvećeg tenisača u povijesti i peterostrukog pobjednika ovog turnira, no prvi je puta velikom Švicarcu dobio set.

 

Marin je velikim dijelom meča bio ravnopravan suparnik Rogeru Federeru, igrao odličan tenis, a nakon osvajanja drugog seta djelovao je kao da ima meč pod kontrolom. Tako je i bilo sve do devetog gema trećeg seta. Tada je na svoj servis odigrao jedan dugi gem, a na break-loptu Federera glavni sudac meča, Francuz Pascal Maria, izrekao je Marinu opomenu zbog prekoračenja dopuštenog vremena između dva poena koje iznosi 20 sekundi. Hrvatskog je tenisača to očito izbacilo iz ritma, napravio je dvostruku servis-pogrešku za break, a nakon tog trenutka Federer je ponovo dominirao na terenu te u nastavku meča stigao do pobjede (6:3, 4:6, 6:4, 6:2) i prolaza među 16 najboljih.

 

Švicarac je ovom pobjedom ujedno osigurao i nastup na završnom turniru osmorice, ATP finalu u Londonu.

 

Ivo Karlović je, pak, imao ogromnu priliku za svoj najbolji rezultat na posljednjem Grand Slamu sezone, povoljan rasplet se nazirao nakon što je, kod 1:1 u setovima, u trećem setu odmah napravio break i poveo sa 2:0. No, nije bilo dovoljno, ovogodišnji pobjednik umaškog turnira Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov u nastavku je meča odigrao na rubu perfekcije, vraćao Karlove bombe bez ikakvih problema i Divu sa Šalate do kraja dvoboja čak četiri puta (ukupno šest) oduzimao servis za konačnih 6:7(7), 6:2, 6:4, 6:4.

Ključne riječi

Komentara 2

SJ
sjenoviti
08:25 04.09.2011.

Federer je za Cilica ipak prevelika prepreka.Ipak, mec je bio ljep i veseli Cilicev pristup igri i nazire se povratak kakvom takvom kontinuitetu. Treba jos malo vremena i sve ce sjesti na svoje mjesto

OB
-obrisani-
22:31 05.09.2011.

On vise ne moze iznenaditi ni rodjenu babu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije