Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRI SATA I SETA

Čilić jedva do trećeg kola Monte Carla

Marin Čilić
AFP
13.04.2010.
u 14:07

Teško izborenom 6:7(4), 6:1, 6:4 pobjedom protiv Igora Andrejeva najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je nastup u 3. kolu ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

Više od dva sata i 51 minute bilo je potrebno četvrtom nositelju i devetom tenisaču svijeta da slomi otpor ruskoga tenisača i proslavi četvrtu pobjedu u njihovom petom međusobnom ogledu. Što se turnira na zemljanoj podlozi tiče, rezultat je sada poravnat budući da je jedini takav meč, odigran 2008. godine u švicarskom Gstaadu, otišao na stranu ruskog tenisača.

Kako je meč krenuo, Andrejev je djelovao spremno ponoviti taj uspjeh. Od samoga starta je stiskao Čilićev servis (tri break-lopte u prvom gemu, u sljedećem još jedna), da bi u konačnici slomio početni udarac Hrvata iskorištenom šestom break-loptom, trećom u trećem servis-gemu Hrvata, čime je stekao prednost 3:2. Čilić je rezultat poravnao kod 4:4, potom ponovno "pao", i ispravio sve za 5:5 i tie-break u kojem je ostao na četiri osvojena poena.

Drugi set ponudio je mnogo manje drame, gledano iz kuta hrvatskog predstavnika. Četvrta break-lopta u prvome gemu nastavka igre rezultirala je uvodnim breakom, a prednost je dodatno povećana s još dva oduzimanja servisa i set je otišao na Čilićevu stranu s uvjerljivih 6:1.

Nakon što je drugi set bio lišen rezultatske neizvjesnosti ona je zavladala ponovno u trećemu. Ruski tenisač je bio taj koji je stekao prednost breakom i poveo 4:3, što je Čilić odmah nadoknadio i serijom od devet (od deset) posljednjih poena izborio treće kolo u kojem će se ogledati protiv boljeg iz susreta Andreas Seppi - pobjednik meča između Alberta Montanesa i 16. nositelja Marcosa Baghdatisa.

ATP Monte Carlo, 2. kolo:

Čilić (4) - Andrejev 6:7(4), 6:1, 6:4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije