Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao i Južnji

Čilić u finalu St. Peterburga, za naslov s Tipsarevićem

Marin Čilić
Sanjin Strukić/PIXSELL
29.10.2011.
u 15:47

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je plasman u finale ATP turnira iz serije 250 u Sankt Peterburgu polufinalnom pobjedom nad Rusom Mihailom Južnijem 6:3, 6:4.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Sankt Peterburgu pobijedivši u polufinalu Rusa Mihajla Južnjeg sa 6:3, 6:4 nakon 83 minute borbe.

Po dva je puta u svakom setu Čilić oduzimao servis svom protivniku, realiziravši četiri od šest break-lopti, dok je svoj servis izgubio dvaput.

U drugom setu Čilić je zaostajao 0:3, ali je potom do kraja izgubio tek jedan gem, breaknuvši Južnija u petom i devetom gemu.

- Nakon dugog meča sa Seppijem bio sam jako iscrpljen i bilo mi je jako važno da riješim meč u dva seta. Ni Južnji ni ja nismo igrali svoj najbolji tenis, ali uspio sam ostvariti ono po što sam došao, a to je finale u Peterburgu - rekao je Čilić te dodao:

- Negativan međusobni omjer sa Južnjim nije utjecao na mene, jer uvijek su to bili jako neizvjesni mečevi.Za naslov, svoj prvi ovosezonski i šesti ukupno u karijeri, Čilić će se boriti protiv 13. igrača svijeta, Srbina Janka Tipsarevića, koji je s laganih 6:2, 6:1 u polufinalu nadigrao Amerikanca Alexa Bogomolova Juniora.

Osvrnuo se Čilić na finale protiv Tipsarevića.

- Igrali smo ove sezone u Miamiju, i ako ponovim tu igru, mogu opet slaviti. Bit će to velika borba, jer Janko u posljednja tri mjeseca igra nevjerojatno dobro.

Izborio je tako svoj peti ovosezonski finale. Srbin je trenutačno u neprekinutom nizu od osam pobjeda. Zanimljivo, tijekom meča popularni Tipsi žalio se na ozljedu zadnje lože.

Našem tenisaču bit će to četvrti ovosezonski finale, nakon Pekinga, Umaga i Marseillea. Protiv Tipsarevića, 13. tenisača svijeta, dosad je igrao šest puta i upisao čak pet pobjeda. Jedini poraz doživio je u jedinom ovogodišnjem meču na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Miamiju, kada je Srbin slavio 6:3, 7:6(4).

 

Ključne riječi

Komentara 1

PE
peugeot
19:03 29.10.2011.

\"Cili\", znam da ti je protivnik s druge strane mreze \"Tipsa\", ali bogami, pazi se da te ne pregazi : \"Tipsa-expres\". Salim se, \"Cili\" moj! Jednostavno, vrlo jednostavno, neka u finalu pobijedi bolji od dvojice velikih prijatelja! To je sve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije