Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gleda SP u JAR-u i trenira

Čilić: Eliminirat ćemo Srbiju, čvrsto vjerujem!

\'Croatian Marin Cilic returns a forehand against US James Blake during their quarterfinal Davis Cup tennis match in northern the Croatian adriatic resort of Porec, some 250 kilometers from Zagreb, on
AFP
17.06.2010.
u 11:53

Ovdje u Londonu su svi zaluđeni nogometom pa ga i ja pratim. Nemam favorita. Samo žalim što nema Hrvatske.

Marin Čilić za svoj najdraži turnir priprema se u Londonu. Nismo mogli zaobići vrući srpanjski ponedjeljak kada je prije devet godina Wimbledon osvojio Goran Ivanišević. Marin je taj dan trenirao, ali su požurili da završe do meča, kako bi mogao gledati i sanjati.

– Igrao sam tenis da se pojavim na Wimbledonu, i da uđem u prvih sto, što je tada bilo jako, jako daleko... Ja sam tada samo bio dvanaestogodišnji klinac, igrao tenis i uživao u tome. Nikakve profesionalnosti tada nije bilo, ali naravno da su postojali snovi i želje da jednom dođem ovdje, iako je to tada bilo nerealno – kaže nam Marin Čilić dok se u Londonu priprema za Wimbledon.

U pripremi mu pomaže trener Bob Brett, a savjetima i Goran Ivanišević s kojim se često čuje. Kaže da nema dvojice boljih koji mu trenutačno mogu pomoći. I Marin je svjestan da najbolje igra na Grand Slamovima.

– Ne znam kako bih to opisao, uz Boba sam naučio dobro se snalaziti na Grand Slamovima i biti pripremljen na sve situacije, to mi daje mir i sigurnost. Nema posebne formule. Igra se na tri dobivena seta, pa se i nakon dva izgubljena možete vratiti – objašnjava Marin zašto mu leže Grand Slam turniri, ali se nije usudio prognozirati dokle može doći u Wimbledonu. Ali je zato puno optimističniji glede onoga što ga čeka nakon Wimbledona.

– Naravno da stalno razmišljam o Davisovu kupu. Razgovaram s Đokovićem na Touru. Mi smo bolja reprezentacija i možemo pobijediti. Naravno, i Srbi misle da su bolji i da će slaviti. Bit će to prava poslastica za ljubitelje sporta – kazao je Čilić, koji će u Splitu biti pod najvećim pritiskom.

– Nadam se da ćemo biti u dobrom sastavu da se možemo suprotstaviti Srbiji, da ću i ja biti u dobroj formi. Imamo jaku reprezentaciju, vidjet ćemo kakva će biti Ljubičićeva odluka, nećemo otpisati ni Ančića, možda će i on biti pripravan. Igramo na domaćem terenu, imamo razloga razmišljati o tome da možemo biti pobjednici toga susreta.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
14:37 17.06.2010.

Kako da ne . . . Vi hrvati zbilja imate bujnu maštu :D a nemate pojma o tenisu...

FE
febo
08:53 18.06.2010.

Marine , evo samo kratko , iz tvojih usta u Božje uši !!!!!!!! A ovom seratoru đokoviću samo kratko , neznamo tenis..... , ali smo dobri meteorolozi , sjeti se samo oluje,maestrala...... !!!!!!!

KR
kroon
20:40 05.07.2010.

jadni marin pa sta ga je ovoliko preplasilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije