Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalje nije išlo

Dodig: Nama je lakše izgubiti od ostalih jer svaki tjedan igramo

Marin Čilić (1)
Igor Kralj/PIXSELL
02.08.2012.
u 16:21

Hrvatski je par za samo 68 minuta izgubio od uigranijeg španjolskog para Ferrer – Lopez sa 4:6, 4:6

Hrvatska više nema tenisača u konkurenciji za odličja na Olimpijskim igrama. U četvrtfinalu igre muških parova, na dvije pobjede do medalje, pokleknule su i posljednje hrvatske uzdanice na olimpijskom Wimbledonu. Za samo 68 minuta Marin Čilić i Ivan Dodig izgubili su od uigranijeg španjolskog para David Ferrer – Feliciano Lopez (4:6, 4:6).

Naši su dečki podijelili krivnju. Dodig je izgubio servis u prvom gemu prvog seta, a Čilić u trećem gemu drugog.

– Oba servisa izgubili smo uz vjetar. Ta dva breaka stvorila su nam dodatnu nervozu. Poslije njih smo htjeli svaki poen, napraviti nešto idealno. Ferrer je jedan od najboljih na terenu, a ovaj put je samo tri-četiri puta pogriješio. Danas se Ivan i ja nismo nadopunjavali. Kada bi jedan odigrao dobro, drugi bi pogriješio pa je teško bilo pronaći pravu priliku – analizirao je Marin.

On i Ivan nisu imali ni jednu loptu za break.

– Trebali smo bolje vraćati servis. Nismo se povezali. Kada bi Marin napravio koji poen, ja ne bih, a to je u paru najgore jer ne možete napraviti pritisak. Oni su svaki svoj servis lagano dobivali, pa je nama na servisu bilo više pritiska – dodao je Ivan.

Hrvatski tandem dobro je podnio poraz, zacijelo puno lakše nego što ih podnose košarkašice i što bi eventualno podnijele tekvondašice koje su ih jučer bodrile.

– Za razliku od sportaša koji četiri godine žive za Olimpijske igre, nama je nešto lakše podnijeti poraz jer se s pobjedama i porazima susrećemo svaki tjedan. I svaki ponedjeljak imamo popravni, neki novi izazov – kazao je Ivan Dodig.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije