Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportaši puno očekuju od Jovanovićevih reformi

Ančić i Paškvalin favoriti za Središnji ured za sport

'02.02.2009.,Zagreb - Pantovcak, ured predsjednika republike Hrvatske Stipe Mesica. Veceras oko 19 sati u posjet mu je dosla princeza Anne. Medju uzvanicima dosli su i Mario Ancic, Zlatko Matesa i Mar
'Marin Tironi/24sata'
21.12.2011.
u 10:21

Pristaše Ureda naglašavaju da se u jednom velikom ministarstvu sport lako može izgubiti.

Osim u dijelu obračuna s Vlatkom Markovićem, gdje su uglavnom suzdržani, sportaši i sportska javnost pozdravljaju inicijative budućega resornog ministra Željka Jovanovića. Od njega očekuju da će sportu i sportašima dati mjesto koje zaslužuju.

– Inicijative gospodina Jovanovića vrlo su ohrabrujuće. Hrvatska je sportska zemlja i ja očekujem da će vrlo brzo biti bitno bolje riješen status sporta i sportaša, barem onako kako su taj status riješili umjetnici – kaže Dubravko Šimenc, član Upravnog odbora Kluba hrvatskih olimpijaca.

Klub će 27. prosinca imati redovitu skupštinu na kojoj će se vjerojatno raspravljati i o novom ustroju sporta te o važnim izmjenama Zakona o sportu.

No, zasad postoje dvije opcije kako će o sportu skrbiti država. Prema jednoj sport bi bio u nadležnosti pomoćnika ministra, a prema drugoj bio bi oformljen Središnji ured za sport kao zasebno tijelo državne uprave koje će, među ostalim, tražiti najbolja rješenja za ustroj sporta.

Kandidati za te dužnosti vrhunski su sportaši. Prema nekim izvorima, najbliži je mjestu pomoćnika Mario Ančić, a prema drugima sportom bi rukovodio Ured kojemu bi na čelu bio Tomislav Paškvalin.

>>Cijeli tekst pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Komentara 2

KL
klokan13
11:44 21.12.2011.

Mislim da taj ured nemože dobro radit bez Mamića ...

SK
skinner
00:29 23.12.2011.

aaaaaajoooooooj kak bi se svi naši sportaši - koji to više nisu - zakačili na državnu sisu pa ak je pošteno završil faks (kaj iskreno sumnjam!!!) nek se bavi strukom, a ne za njih izmišljati preplaćene i besmislene pozicije jerr su navikli živjeti na visokoj nozi, a pare se zišle

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije