Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratila se kući

Ana Konjuh: Popila sam gutljaj šampanjca, iako ne smijem

'Ana Konjuh of Croatia poses with the trophy after winning the junior girls\' singles final match against Katerina Siniakova of Czech Republic at the Australian Open tennis tournament in Melbourne Jan
Foto: 'DAVID GRAY'
1/3
28.01.2013.
u 10:49

- Puno je Hrvata dolazilo na moje mečeve, napravili su odlično ozračje, hvala im na podršci

Obitelj Konjuh nije žalila truda da automobilom doputuje iz Dubrovnika i u zagrebačkoj zračnoj luci dočeka dvostruku pobjednicu Australian Opena. Tata Marijo, mama Iris, sestre Andreja (21), Antonija (16) i Antea (9) zagrlili su svoju Anu, od ponedjeljka prvu juniorku svijeta, što je počast koju dosad nije osjetila niti jedna hrvatska tenisačica (Lučić je bila druga a Kostanić treća).

Ljudi iz HTS-a donijeli su cvijeće i hrvatsku zastavu s porukom Ani da je najbolja, a na dočeku je bilo i puno novinara.

- Po čemu ću pamtiti Australiju, osim po peharima? Pa, po vrućini, iako sam se super osjećala, dobro sam igrala i, Bogu hvala, sve je dobro završilo. Imala sam samo jedan dan odmora i tada smo otišli na Skydeck, na 88. kat, malo vidjeti kako to izgleda. Posjetili smo i akvarij, ali ne i zoološki vrt, iako sam to željela. Nadam se da ću moći sljedeće godine - kazala je Ana, dodavši:

- Puno je Hrvata dolazilo na moje mečeve, napravili su odlično ozračje, hvala im na podršci.

Bodrili su je i Iva i Goran.

- Iva Majoli me bodrila tijekom cijelog turnira, zahvalna sam joj na podršci i na savjetima i drago mi je da ćemo se družiti i sljedećih tjedana. u Fed kupu. Goran me također gledao, bodrio me, čestitao...

Hoće li kao i on lomiti rekete?

- Ne, nisam jedna od tih, iako sam to radila u mlađim danima. No, zabranili su mi to i ja to više ne radim, puno sam mirnija. A kako je zapravo počela s tenisom?

- Starija sestra Andreja trenirala je tenis (i također nastupila na Australian Openu, ali je ispala u prvom kolu - op. a.) i ja sam joj se kad sam imala četiri godine pridružila. Ispred kuće sam imala zid, vježbala sam i tako je počelo.

Omiljeno jelo?

- Piletina s rižom i pasta bolonjez, ali samo kada mi ih mama pripremi

Doznali smo još da je trener Kristijan Schneider morao ofarbati kosu u crveno, da su Anini uzori Federer i Clijsters, da joj je omiljena podloga beton, te da joj godi Wilanderova usporedba sa Serenom Williams.

Tata Marijo, inače bivši nogometaš nižerazrednih klubova iz Dubrovnika i okolice otkrio nam je da curama ne dopušta mnogo demokracije.

- A, nema glasovanja, tako donosimo jedva trećinu odluka. Kod ostalih presuđujemo supruga i ja.

>>>Ana Konjuh: \'Vratit ću se Rod Laver Areni, ali tada kao seniorka\'

Ključne riječi

Komentara 1

SE
serđo
11:57 28.01.2013.

čestitke mladoj hrvatici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije