Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITF Prag

Ajla Tomljanović u finalu!

Ajla Tomljanović
Renato Branđolica
15.05.2010.
u 21:44

Hrvatska 17-godišnja tenisačica Ajla Tomljanović u subotu je dobila dva meča na ITF turniru u Pragu, na zemljanoj podlozi, te se plasirala u finale.

Budući da je u petak u Pragu cijeli dan padala kiša, četvrtfinalni dvoboji prebačeni su za subotu ujutro. Tomljanović je u četvrtfinalu pobijedila četvrtu nositeljicu, Slovenku Mašu Zec-Peškirič 7-6(4), 6-2, a potom je nekoliko sati kasnije u polufinalu bila bolje i od pete nositeljice, Ruskinje Ksenije Pervak 6-3, 2-6, 6-3!

Tomljanović je 7. svibnja napunila 17 godina, a trenutno na WTA ljestvici zauzima 197. mjesto. U subotu je pobijedila dvije bolje rangirane igračice od sebe, Zec-Peškirič je 125., a Pervak 117. na svjetskoj ljstvici. S obje je igrača prvi puta...

Tomljanović je, tako, izborila svoj treći finale ove godine na nekom ITF turniru. Početkom godine je osvojila naslov pobjednice na turniru u američkom Plantationu, a prije nešto više od mjesec dana je izgubila finale na turnitru u Pelhamu, također u SAD-u. Oba prethodna finala odigrala je također na zemljanoj podlozi, no, u pitanju su bili turniri s nagradnim fondom od 25.000 dolara, a ovaj u Pragu nudi 50.000 nagradnog fonda, pa je samim time ovo i najveći uspjeh.

U finalu Praga će kćerka bivšeg proslavljenog hrvatskog rukometaša Ratka Tomljanovića imati na papiru najteži ispit. Igrat će protiv prve nositeljice i 78. tenisačice svijeta, 24-godišnje Čehinje Lucie Hradecke. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

 

ITF Prag:

četvrtfinale:

Tomljanović – Zec-Peškirič (4) 7-6(4), 6-2

polufinale:

Tomljanović – Pervak (5) 6-3, 2-6, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije