Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plaće u PODRAVKi VEGETi

Tatari s četiri tisuće eura mjesečno ima najunosniji ugovor

'spo 28 02 2009....koprivnica andrea penezic probija obranu viborga snimio: josip maljak'
'josip maljak'
13.12.2009.
u 12:05

Ako RK Podravka Vegeta do utorka ne isplati dvije zaostale plaće i polovicu premija za posljednje tri godine, prema aneksu ugovora igračice, pravno gledano, postaju slobodne i mogu otići u bilo koji drugi klub.

Ipak, pitanje je jesu li mnoge od njih spremne odreći se vrlo dobrih primanja koja imaju u trofejnom koprivničkom klubu.

Zovku manje nego prije

Večernji list ekskluzivno, iako je klub to oduvijek skrivao od javnosti, otkriva kolika su zapravo primanja igračica i stručnog stožera.

Iako se nagađalo da najviši ugovor u klubu ima Andrea Penezić, ona je s 3500 eura na mjesec na drugome mjestu. Najunosniji ugovor trenutačno ima kapetanica i uz Anu Lovrak jedina domaća igračica Miranda Tatari, čija mjesečna plaća iznosi 4000 eura. Valja istaknuti kako se Tatari za taj ugovor izborila tek prije koji mjesec, a nakon što je dobila mnogo unosnih ponuda iz inozemstva i u klubu su je pod svaku cijenu htjeli zadržati, što je ona igrama i zaslužila.

Na visokom, trećemu mjestu s 3000 eura nalazi se još jedna igračica iz druge sredine, iskusna Svitlana Pasičnik, a njoj je uz bok, s primanjima od oko 2500 eura, vratarka Ivana Jelčić. S plaćom od 2000 eura "preživljava" većina ostalih igračica – Anita Gaće, Maja Zebić, Andrea Šerić, Maja Kožnjak i Ana Lovrak, a negdje u tom rangu nalaze se i Ivana Petković i Marta Žderić.

Mlade Andrea Čović, Lea Vukojević, Anita Poljak i druge talentirane igračice iz omladinske škole imaju potpisane stipendijske ugovore. Klub igračicama plaća i stan te režije, a osigurava im i topli obrok.

Trener Podravke Zdravko Zovko donedavno primao je 5000 eura, no trenutačna plaća mu je nešto manja i sada iznosi 3500 eura. Iako službene potvrde nema, nagađa se da Zovko godišnje ipak zarađuje puno više, pa se pretpostavlja da mu je klub uoči sezone već uplatio polovicu dogovorenog iznosa.

Zovkov pomoćnik Mato Matijević radi za plaću od 12.000 kuna, dok trenerica vratarki Barbara Stančin prima simboličnih 3000 kuna plus 2500 kuna koje dobiva u kompaniji Podravka.

Inozemke nisu bile skupe

Usporedbe radi, inozemke koje je klub protjerao, ispada, i nisu bile tako skupe, a ekipi su davale kvalitetu više, za razliku od nekih koje već godinama dobro žive od kluba, a gotovo ništa nisu pokazale. Tako je Natalija Todorovska mjesečno primala plaću od 5000 eura, sjajna Ana Đokić 4500, a Anita Bulath 3500 eura.

Direktor Marijan Domović talac je vlastita nerada

Očekuje se kako će idući tjedan biti jako vruće u klupskim prostorijama. Direktor Marijan Domović milijun puta davao je igračicama lažna obećanja, ali sada više nema kamo jer mu je isteklo sve kupljeno vrijeme.

Da je za plaću od 15.000 kuna, koliko mjesečno zarađuje, proteklih godina u klub doveo pokojeg sponzora, a ne da se bavio klupskim statistikama, možda sada ne bi ovisio o tome hoće li Podravka mimo godišnjih 8 milijuna kuna uplatiti još koju kunu za zaostale plaće i premije, koje uz dug državi za porez te dobavljačima iznose prevelikih 5 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije