Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušla među osam

Tata Konjuh: Ana igra najbolje dosad!

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
07.09.2016.
u 14:30

– Nije imala odgovore na moju igru. Dobro sam servirala, ma u svemu sam bila bolja. Baš sam zadovoljna svojom izvedbom

Ana Konjuh je još jednom privukla pozornost. S 18 godina i osam mjeseci najmlađa je članica Top 100 ženskog tenisa, a sada je priredila još jednu senzaciju – izbacila je iz natjecanja četvrtu tenisačicu svijeta Poljakinju Agnieszku Radwansku pobijedivši je sa 6:4, 6:4 i ulaskom u četvrtfinale US Opena postigla najveći uspjeh dosad. Posljednji put jedna je Hrvatica bila u četvrtfinalu nekog Grand Slam turnira 2004., kada je to pošlo za rukom Karolini Šprem u Wimbledonu. No, do četvrtfinala u Flushing Meadowsu nije dosad došla nijedna naša igračica.

Prvi put na “Arthur Ashe”

– Prvi put u životu igrala sam na stadionu “Arthur Ashe” i očekivala sam da ću zbog toga biti nervozna, ali nisam bila. Ušla sam u meč normalno, znala sam da zatvoreni krov više odgovara meni nego njoj, iako je zbog toga bilo prilično bučno. Bila sam maksimalno usredotočena na igru i iskoristila sve prilike, za razliku od nastupa u Wimbledonu. Eto, nešto sam naučila i iz tog poraza – kaže Ana koja je tako na najbolji način uzvratila Poljakinji za nesretni poraz u drugom kolu turnira u Wimbledonu kada je najprije propustila tri meč-lopte, a potom ozlijedila gležanj.

No, sad je to bila druga priča. Ana je znala da ima igru za Agnieszku.

– Nije imala odgovore na moju igru. Dobro sam servirala, ma u svemu sam bila bolja. Baš sam zadovoljna svojom izvedbom. Bila je to noć za pamćenje – ustvrdila je Ana slaveći svoju prvu pobjedu nad igračicama iz Top 10.

Slavilo se, naravno, i u Dubrovniku, pogotovo u obitelji Konjuh koja te noći praktično nije ni spavala. Otac Mario, koji svaki razgovor o Ani završi s onim “Samo neka bude zdrava”, sad je istaknuo:

– S obzirom na kvalitetu suparnice, Ana je morala igrati agresivno, napadački. I u tome se uvijek griješi, ali ako je broj vinera veći od neprisiljenih pogrešaka, onda je odlično. Igra najbolje dosad – napomenuo je tata Konjuh.

Ana je, inače, pogodila čak 38 vinera, 29 više od suparnice, koja je bila malo ljutita na organizatore:

– Rekli su da su krov zatvorili zbog rizika. No, nisam vidjela da je taj rizik bio veći nego inače. Ne znam što bi se dogodilo da je krov bio otvoren, ali ne znam ni zašto su ga zatvorili – kazala je Radwanska i dodala: – Bila sam prespora, ništa nisam mogla odigrati onako kako sam željela.

S Pliškovom za polufinale

Ulaskom u četvrtfinale US Opena, Ana je osigurala skok na WTA listi od čak 40 mjesta, trenutačno je 52., što joj je i najbolji plasman u karijeri (dosad je to bilo 55. mjesto). Pretekla je Mirjanu Lučić-Baroni pa je sada najbolja hrvatska tenisačica. Za polufinale će se boriti s Čehinjom Karolinom Pliškovom koja je u osmini finala izbacila Venus Williams.

– Iza Pliškove je dobra sezona. Morat ću se odlično pripremiti za taj susret i maksimalno se potruditi na terenu – kaže Ana.

Komentara 6

DU
Deleted user
16:45 07.09.2016.

Nece biti lakoI Obje su agresivne, ali drzimo fige da pobijedi mladja kraljica asova. Ana, uz tebe smo svim srcem! SRETNO!

ZL
zlatko.
09:34 08.09.2016.

ja sam iz srbije svim srcem sam uz anju konjuh i novaka djokovica navijam za oboje tenisera mislim da je pred anju lepa budućnost samo napred

CR
crodijaspora
14:38 07.09.2016.

Sretno Ana ,uopće ne sumnjam da ćeš za par god dominirati zenskim tenisom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije