Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE

Talijanka Goggia uvjerljiva je pobjednica prvog superveleslaloma u novoj sezoni

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Downhill Training
Angelika Warmuth/REUTERS
08.12.2023.
u 16:00

Goggia je u zahtjevnim uvjetima na stazi Corviglia nadmašila gotovo sve konkurentice za više od sekunde svladavši gotovo dva kilometra za jednu minutu i 16.63 sekundi.

Talijanka Sofia Goggia uvjerljiva je pobjednica prvog superveleslaloma u novoj sezoni Svjetskog kupa u alpskom skijanju, koji je u petak održan u švicarskom St. Moritzu.Za Goggiju je ovo ukupno 23. pobjeda u Svjetskom kupu, a šesta u superveleslalomu u kojem je posljednji put najbolja bila prije dvije godine u francuskom Val d'Isereu. Preostalih 17 pobjeda 31-godišnja Talijanka je ostvarila u spustu, disciplini u kojoj je osvajala Mali kristalni globus u posljednje tri sezone, a najbolja je bila i 2018.

Goggia je u zahtjevnim uvjetima na stazi Corviglia nadmašila gotovo sve konkurentice za više od sekunde svladavši gotovo dva kilometra za jednu minutu i 16.63 sekundi. Jedina koja se Talijanki uspjela približiti na manje od jedne sekunde bila je vlasnica bronce u superveleslalomu s posljednjeg svjetskog prvenstva, Austrijanka Cornelia Huetter, koja je za pobjednicom zaostala za 95 stotinki. Na pobjedničkom postolju im se pridružila aktualna olimpijska pobjednica u superveleslalomu i vlasnica Malog kristalnog globusa u toj disciplini, domaća miljenica Lara Gut-Behrami, koja je za Goggiom zaostala za 1.02 sekundi.

VEZANI ČLANCI:

Najbolja svjetska skijašica, Amerikanka Mikaela Shiffrin je mjesto na postolju "promašila" za šest stotinki te je utrku završila na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 1.08 sekundi za pobjednicom.No, i to joj je donijelo povećanje prednosti u redoslijedu za Veliki kristalni globus, jer se Slovakinja Petra Vlhova nije odlučila za dolazak u St. Moritz. Shiffrin nakon osam utrka u novoj sezoni ima 520 bodova, dok ih je Vlhova u prvih sedam nastupa sakupila 391. Treća je Gut-Behrami s 385 bodova.

Hrvatske predstavnice nisu u St. Moritzu pa je Zrinka Ljutić ostala na osmom mjestu u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 173 boda, dok je Leona Popović 17. sa 107 bodova. U St. Moritzu su na rasporedu još dvije utrke: u subotu će se skijašice boriti za prve bodove u spustu, a u nedjelju će još jednom voziti superveleslalom. Start obje utrke je predviđen za 10.30 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije