Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček za šampione

Svjetski prvak na dijeti, a svjetska prvakinja je htjela odustati od tekvondoa

Foto: Dražen Brajdić
1/12
05.06.2023.
u 23:53

U tekvondou sam 55 godina. Bio sam natjecatelj, trener, izbornik... ali nikad nisam bio ovako ponosan kao ovih dana, kazao je predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Toni Nobilo

Po povratku sa Svjetskog prvenstva u tekvondou iz Azerbajdžana, u VIP salonu zagrebačke zračne luke, priređen je svečani doček hrvatskim medaljašima. A oni su od prijatelja, štovatelja i navijača pozdravljeni već na samim "dolascima".

A večernjim letom iz Istanbula stiglo je dvoje svjetskih prvaka Lena Stojković (46 kg) i Marko Golubić (74 kg) a s njima i brončani teškaš Paško Božić (preko 87 kg) a pridružio im se i srebrni Ivan Šapina (87 kg) koji je u Zagreb stigao jutarnjim letom. Baš kao i brončane Matea Jelić (73 kg) i Bruna Duvančić (49 kg) koje su, s trenerima Tomasom i Laurom, produžili za Split pa reprezentacija na dočeku nije bila kompletna.

No, zato su čestitari bili u kompletnom sastavu a prvi ih je pozdravio predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo:

- Ja sam u tekvondou od 1968., dakle 55 godina, i bio sam natjecatelj, trener, izbornik a bilo je i uspjeha no nikad nisam bio ovako ponosan. Vremena se mijenjaju, kad smo mi 1975. išli na drugo Svjetsko prvenstvo svi smo poispadali u prvom kolu a Korejci su osvojili naslove svjetskih prvaka u svim kategorijama osim u teškoj. A sada smo došli do toga da nam je muška vrsta druga a ženska ekipa treća na svijetu po broju osvojenih medalja. Na ovo bi pokojni Mladen Delić zacijelo uskliknuo "ljudi moji pa je li to moguće" - kazao je Nobilo i poručio medaljašima:

- Večeras uživajte, proslavite, a već sutra vratite se u borbeno stanje jer kreće utrka za olimpijskim bodovima.

I doista, već u srijedu svi naši medaljaši putuju u Rim, na Grand Prix na kojem se natjecanja odvijaju u olimpijskim, spojenim, kategorijama pa će se tako svjetski prvak do 74 kilograma Marko Golubić boriti do 68 kilograma. I baš zato Marko po dolasku nije smio ni piti ni jesti pa tako ni kušati slasne dvije "Cukerajeve" torte pripremljene njemu i Šapini u čast. A "sponzorirala" ih je gospođa Marina Krpan, vlasnica poznate slastičarnice inače mama tekvondaša Vite Krpana koji se, također, našao u "odboru za doček". Baš kao i najbolji Markovi prijatelji Antonio i Lovro koji nam je otkrio malu tajnu.

- Dok sam se natjecao imao sam jedan meč protiv Marka i tada sam ga dobio. A sada nakon što je postao svjetski prvak ne pada mi napamet dati mu da priliku za uzvrat. Neka ostane zapisano da imam pozitivan skor sa svjetskim prvakom.

Naoružana s dva velika buketa za Split je produžila svjetska prvakinja Lena Stojković koja je priznala da je nakon lanjskog naslova svjetske prvakinje razmišljala o odustajanju od sporta.

- U mojoj glavi se nešto tada dogodilo. S obzirom na to da sam perfekcionist i da uvijek želim zlato nisam znala da li sam spremna proći ponovo taj jako težak put, možda čak i teži no što je bio prvi put. No, vjerujem da ću za sljedeće Svjetsko prvenstvo, ono za dvije godine, biti spremna. .

I Lena će u srijedu put Rima, na Grand Prix, baš kao i Ivan Šapina koji je ustvrdio:

- Nemamo vremena za euforiju, moramo se truditi osvajati olimpijske bodove.

A za sve ove sportaše, koji žive spartanskim životima, član Vijeća HOO-a Dragan Primorac imao je sljedeću poruku:

- Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

A koliko će ti snovi biti poduprti jednim dijelom će ovisiti i o ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac koja je kazala:

- Prenosim vam čestitke u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića a ja moram posebne čestitke uputiti jedno posebnom klubu, splitskom Marjanu, pravom rasadniku talenata.

A hoćemo li, možda, jednog dana imati još jedan rasadnik talenata i u sjevernoj Hrvatskoj ovisit će jednim dijelom i o ministrici i njenim suradnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije