Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKAŠICE

Svi samo pričaju o Samanti Fabris, ona će nas odvesti na OI

'11.09.13, Gerry-Weber-Stadion, Halle/Westfalen,'
nph / KurthNordPhoto/PIXSELL
12.09.2013.
u 19:54

Hrvatska će se kandidirati za domaćinstvo kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Italiju 2014. godine

Odbojkašice Hrvatske za osvojeno peto mjesto na Europskom prvenstvu dobile su neočekivanu nagradu – ostanak u Njemačkoj jedan dan. Šalu na stranu, ostale su dan dulje jer nije bilo mjesta ni u jednom Lufthansinu avionu iz Münstera.

Da je Senna bila spremna...

– Računali smo da ćemo se vratiti iz Berlina u kojem se igra završnica. Probali smo na sve moguće načine vratiti djevojke kući, ali nije išlo. Mogli smo jedino putovati autobusom, ali to bi bio naporan put. Našli smo im pristojan hotel pa neka uživaju – rekao je Zlatan Kovač, direktor Saveza.

Djevojke imaju razloga za uživanje, poslije 14 godina u europskom smo vrhu.

– Da je na ovo prvenstvo došla zdrava Senna Ušić-Jogunica, osvojili bismo medalju. Pobijedili bismo u skupini Rusiju, potom u četvrtfinalu Tursku. I bez Senne bilo je sjajno, ali imali smo nesreću što smo u četvrtfinalu naišli na domaćina. A domaćin nekako uvijek mora igrati najmanje u polufinalu – istaknuo je Kovač.

Ova bi reprezentacija sljedeće godine trebala igrati na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Završne su kvalifikacije početkom siječnja.

– Radimo na tome da Hrvatska bude domaćin jednom od dvaju kvalifikacijskih turnira – istaknuo je Kovač. Ždrijeb još nije napravljen, ali su u "bubnju" Hrvatska, Bjelorusija, Belgija, Ukrajina i Slovačka. Još se traže tri sastava iz kvalifikacija koje su u listopadu, a igraju Grčka – Mađarska, Crna Gora – Švicarska te Izrael – Letonija.

Tri "M" mogu i do Rija

Igor Lovrinov vjeruje da će ova postava biti na okupu i sljedeće godine iako će Mia Jerkov imati 32, a Mira Topić i Maja Topić po 31 godinu. Ma, neće biti prestare za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Ostale? Ivana Miloš, Sanja Popović i Senna Ušić bit će do Rija u tridesetima, a Alajbeg, Brčić, Grbac, Čutuk, Fabris i Malević u najboljim igračkim godinama.

Na ovom EP-u svi pričaju o novoj zvijezdi, Samanti Fabris. No, ima tu još mladih dobrih igračica koje su u pričuvi poput Ikić (24), Anđelić (25), Jelić (22), Klarić (19) i Magdić (22). Nekad smo osvajali medalje s naturaliziranim igračicama poput Kirilove i Čebukine. Vrijeme je da to ponovimo, ali sa sto posto domaćim djevojkama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije