Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB KVALIFIKACIJA

Sušić nije zadovoljan protivnicima

Safet Sušić
Reuters
07.02.2010.
u 14:31

Francuska, Rumunjska, Bjelorusija, Albanija i Luksemburg protivnici su nogometnoj reprezentaciji BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini.

 Ipak, skupina D u kojoj se BiH nalazi zanimljiva je jer će Safet Sušić voditi BiH protiv Francuske, gdje je stekao veliku popularnost igrajući za PSG, koji ga je prije nekoliko dana proglasio za najboljeg igrača svih vremena.

Poznat protivnik

- Nisam zadovoljan ždrijebom, jer Francuska i Rumunjska su jake reprezentacije, Bjelorusija i Albanija su protivnici koji mogu svakoga namučiti. Međutim, svaka grupa je teška, ali za nas je bitno da smo izbjegli Španjolsku, Portugal, Nizozemsku... protiv kojih ne bi imali puno šansi, smatra Sušić.

- Francuzi su favoriti i oni će biti vjerojatno biti prvi, a mi ćemo se s ostalim vrstama boriti za drugo mjesto.

Sušić je kazao kako izuzetno poznaje francusku vrstu, s obzirom na to da već godinama živi u Parizu.

- Naravno da dobro poznajem Francusku, pogotovu njihove igrače. Mislim da će njihov igrači doživjeti mnogo promjena nakon Svjetskog prvenstva. Sadašnji sastav je dobar, ali u ovom trenutku i mi imamo odličnu momčad i sretan sam što nas se mnogi pribojavaju. Mislim da možemo mnogo toga napraviti u ovim kvalifikacijama, kazao je Sušić.

Komentar na skupinu D dao je i Gerrard Houlier, nekadašnji izbornik tricolora, koji je ždrijebu u Varšavi bio prisutan kao dužnosnik Francuskog nogometnog saveza.

Teški protivnici

- Neće biti lako igrati protiv BiH. Njih se pribojavamo, pogotovu što će ih s klupe voditi Sušić, kojeg dobro poznajem. Radujem se tom susretu, kazao je Houlier.

S Francuzima je BiH igrala do sada dva prijateljska susreta. Ubilježen je jedan poraz (1:0) i jedan neodlučeni susret (1:1). Protiv Rumunjske BiH ima negativan omjer. U dva susreta bh. vrsta je primila pet pogodaka (3:0, 2:0). Protiv Albanije odigran je prijateljski susret u Tirani, gdje je ubilježen poraz od 2:0. Inače, Albanci su prva vrsta koja je odigrala prijateljski meč protiv BiH, a završeno je 1:1 u Zenici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije