Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA ODOBRILA

Sučić promijenio reprezentaciju. Dinamovac će umjesto za igranja za BiH braniti boje Hrvatske

Zagreb: NK Rudeš i GNK Dinamo sastali se u 27. kolu Prve HNL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
20.03.2024.
u 19:09

"Zadovoljstvo mi je što smo formalno završili još jedan ovakav postupak pred tijelima Svjetske nogometne federacije i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u procesu, posebno mladom Petru i njegovoj obitelji", rekao je Stipe Pletikosa

Hrvatski nogometni savez piše kako je Fifa odobrila promjenu reprezentacije 19-godišnjem veznom igraču Dinama, Petru Sučiću. Tijekom posljednjih godina nastupao je za mlađe uzraste Bosne i Hercegovine, no odlučio je promijeniti momčad i zaigrati za reprezentaciju Hrvatske. Savez je pripremio svu potrebnu dokumentaciju za ovu promjenu, a sada je stiglo i konačno odobrenje krovne nogometne organizacije.

"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku, koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", poručio je Sučić.

VIDEO 'Vatreni' na opuštenom turniru u Egiptu: Dalić uoči Eura želi riješiti još ove dileme.

"Drago nam je da Petru Sučiću sada definitivno možemo poželjeti dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj. Raduje nas pozitivna odluka FIFA-e te mogućnost da se još jedan talentirani mladić nametne izbornicima i ojača konkurenciju u hrvatskim reprezentacijama. Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos ovom pozitivnom raspletu, kao i Petru što s velikom željom bira igrati za Hrvatsku te njegovoj obitelji koja ga je u tom duhu odgojila", rekao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

VEZANI ČLANCI:

"Zadovoljstvo mi je što smo formalno završili još jedan ovakav postupak pred tijelima Svjetske nogometne federacije i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u procesu, posebno mladom Petru i njegovoj obitelji. Vjerujemo da će on nastaviti uzlaznu putanju svog nogometnog razvoja i svojim vještinama osigurati mjesto u nacionalnim selekcijama. Svaki kandidat za reprezentaciju nam je itekako važan", kazao je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije, Stipe Pletikosa.

Sučić je ove sezone za Dinamo nastupio 32 puta. Upisao je jedan gol i jednu asistenciju tijekom 1617 minuta provedenih u igri. Njegovu cijena prema Transfermarktu iznosi oko milijun eura. Prije no što je 2022. godine stigao u Dinamo branio je boje Iskre iz Bugojna te Zrinjskog iz Mostara.

GALERIJA Svi dresovi vatrenih: Legendarne 'kockice' preplavile su svijet, po ovome smo najpoznatiji

Zagreb: NK Rudeš i GNK Dinamo sastali se u 27. kolu Prve HNL
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije