Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.10.2018. u 20:52
Veliku Dinamovu pobjedu pogocima su režirali Hajrović (19.) iz jedanaesterca i Gojak (68.)

Dinamo je napravio ogroman korak prema europskom proljeću. Plavi su nakon sjajne premijeru protiv Fenerbahçea (1:4) izborili i drugu pobjedu u Europskoj ligi. Momčad Nenada Bjelice je u 2. kolu gostovala Bruxellesu i nadjačala Anderlecht s 2:0.

Veliku Dinamovu pobjedu pogocima su režirali Hajrović (19.) iz jedanaesterca i Gojak (68.). Plavi su se dosta ispromašivali pa je pobjeda mogla biti još uvjerljivija.

Anderlecht - Dinamo
1/8

Dinamo je ovom pobjedom razbio jedno prokletstvo. Plavi su napokon u skupnoj fazi europskih natjecanja (nakon Beverena, NEC Nijmegena, Villarreala, Astre i Arsenala) startali s dvije pobjede.

Anderlecht je u nastavku igrao s igračem manje. Vranješ je početkom drugog poluvremena dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i olakšao posao plavima.

>> Pogledajte video: Vlašićev preporod u Moskvi

U drugoj minuti sudačke nadoknade i Dinamov branič Theophile je dobio drugi žuti karton, te je morao nešto ranije otići u svlačionicu.

Plavi su prve minute prepustile domaćoj momčadi, ali su ubrzo povezali konce. U 13. minuti zaprijetio je Olmo, a domaći vratar Didillon je obranio njegov pokušaj, a dvije minute kasnije Hajrović je pucao pored vratnice.

U 17. minuti Vranješ je u kaznenom prostoru srušio Petkovića, a sudac je pokazao na bijelu točku. Hajrović  je bio precizan i doveo je Dinamo u vodstvo. Dinamo je bio mnogo opasniji, a u prvom poluvremenu još su prijetili Oršić i Gojak. 

Početkom nastavka domaća je momčad ostala s igračem manje. Vranješ je srušio Olma i dobio je drugi žuti karton te je morao u svlačionicu. Nekoliko trenutaka kasnije Hajrovićev pokušaj vratar Anderlechta je zaustavio na gol-liniji.

U 59. minuti Olmov udarac vratar Didillon je odbio u gredu, a sedam minuta kasnije Hajrović je pokušao prebaciti istrčalog vratara.

Sjajnu igru Dinamo je okrunio u 68. minuti. Gojakov udarac s vrha šesnaesterca netko je skrenuo, lopta je promijenila smjer i završila iza leđa domaćeg vratara. 

>> Pogledajte video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

I Theophile je morao ranije pod tuć. U drugoj minuti sudačke nadoknade dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton. 

Za Anderlecht su cijelu utakmicu odigrali Ivan Santini i Antonio Milić.

U drugom susretu iz ove skupine Fenerbahçe je pobijedio Spartak iz Trnave sa 2:0, a oba gola zabio je Slimani (52., 69.).

Nakon drugog kola Dinamo je vodeći sa šest bodova, Fenerbahçe i Spartak imaju po tri, a Anderlecht je i dalje bez boda.

Anderlecht
0-2
Dinamo
Hajrović 19' - 11m, Gojak 68'
Europska liga, 18.55, Bruxelles
Kraj
Kraj (Kraj)

Momčad Nenada Bjelice je u 2. kolu gostovala Bruxellesu i nadjačala Anderlecht s 2:0. Veliku Dinamovu pobjedu pogocima su režirali Hajrović (19.) iz jedanaesterca i Gojak (68.).

Nakon drugog kola Dinamo je vodeći sa šest bodova, Fenerbahçe i Spartak imaju po tri, a Anderlecht je i dalje bez boda.

Drugi žuti karton
90'+3 (Drugi žuti karton )

Theophile je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

90'

Igra se tri minute sudačke nadoknade.

Zamjena
89' (Zamjena)

Morioka je ušao umjesto Bakkalija, a u Dinamu je Gavranović zamijenio Oršića.

Zamjena
85' (Zamjena)

Lawrence je ušao umjesto Dimate.

85'

Plavi igraju sjajno i dalje prijete. Domaća momčad je nemoćna.

80'

Bad Blue Boysi bučno bodre Dinamove igrače koji igraju sjajno.

Zamjena
76' (Zamjena)

Zamjena u Dinamu, Šunjić je ušao umjesto Hajrovića.

Gol
68' (Gol)

Gooooool! Ponovno je Dinamo oodigrao sjajnu akciju nakon koje je Gojak zabio za 2:0. Vezni igrač plavih opalio je s vrha šesnaesterca i pogodio u sami kut vratara Anderlechta.

Foto: Reuters/Pixsell

Zamjena
67' (Zamjena)

Zamjena u Anderlechtu. Saief je ušao umjesto Najara.

66'

Nova prilika za Dinamo. Oršić je gađao suprotni kut vratara domaće momčadi, ali je Didilon zaustavio njegov pokušaj.

Žuti karton
61' (Žuti karton )

Hajrović je dobio javnu opomenu.

59'

Sjajna prilika za Dinamo. Olmo je sam krenuo na Anderlechtova vrata, ali je pucao ravno u vratara Didillona koji je loptu odbio u gredu.

55'

Nastavlja se pritisak plavih. Petković i Olmo su kombinirali, ali bez pokušaja udarca na vrata.

52'

Olmo je sjajno zaustavio loptu u kaznenom prostoru domaćina, okrenuo se i pucao, ali je netko u obrani Anderlechta blokirao njegov udarac. Nekoliko minuta ranije Hajrovićev je pokušaj vratar domaće momčadi zaustavio, a lopta je ostala na crti.

Drugi žuti karton
46' (Drugi žuti karton )

Počelo je drugo poluvrijeme. Olmo je bio u prodoru i Vranješ koji je već imao žuti karton ga je srušio i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Anderlecht u nastavku igra s igračem manje. Perić je ušao umjesto Dilavera.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Završilo je prvih 45 minuta utakmice u Bruxellesu. Dinamo nakon prvog poluvremena vodi protiv Anderlechta s 1:0 pogotkom Hajrovića (19.) iz jedanaesterca. A kako se proslavio pogodak pogledajte OVDJE. Plavi su u prvom poluvremenu mogli zabiti još koji gol, jer sjajne su prilike imali Olmo, Hajrović, Oršić i Gojak. Dinamo je u prvom poluvremenu imao četiri udarca na vrata, a Anderlecht samo jedan.

Foto: Reuters/Pixsell

45'

Igra se tri minute sudačke nadoknade.

39'

Slobodni udarac za Anderlecht, nabačenu loptu Livaković je boksao i koljenom u rebra udario Dilavera, koji se srušio na teren. Ništa ozbiljno, dinamovac se pridigao i nastavio igrati.

30'

Posjed lopte je uvjerljivo na strani Anderlechta, ali Dinamo je bolji i vodi s 1:0.

23'

Sjajna akcija Dinama. Nakon odlične kombinacije Petkovića i Oršića, lopta je stigla do Gojaka koji se našao u sjajnoj prilici, ali pucao je ravno u vratara domaće momadi.

Gol
19' (Gol)

Goooooool! Nakon što je Petković srušen u kaznenom prostoru domaćina sudac je pokazao na bijelu točku. Vranješ je dobio žuti karton. Hajrović je bio precizan s jedanaest metara i doveo Dinamo u vodstvo.

15'

Još jedna sjajna prilika za plave. Odbijena lopta došla je do Hajrovića koji je pucao s vrha šesnaesterca kraj vratnice. Dinamo je bio blizu pogotka.

13'

Olmo je opalio s 20-ak metara, a golman Didillon je sjajno obranio i skrenuo loptu u korner.

Žuti karton
10' (Žuti karton )

Stojanović je dobio žuti karton. S tribine s Dinamovim navijačima doletjela je baklja...

10'

Prvi prijeti domaćin. Bakkali je probao svoj udarac koji je srećom otišao kraj vratnice.

8'

Anderlecht dominira prvih minuta dvoboja. Dinamo još nije uspio povezati svoje redove. Plavi imaju sjajnu potporu s tribina. Bad Blue Boysi glasno bodre svoju momčad!

3'

Nakon početne inicijative domaćina plavi su napokon uspjeli doći do lopte, ali nisu složili pravu akciju.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica u Bruxellesu. 

Bjelica je u vrh napada ubacio Petkovića kojemu je dao prednost ispred Budimira budući da Gavranović nije spreman. Petković je u šest ovosezonskih utakmica za Dinamo zabio tri gola.

Sudac

Utakmicu sudi Rus Vladislav Bezborodov.

Što o današnjem dvoboju Anderlechta i Dinama kaže legenda plavih Krasnodar Rora pročitajte OVDJE.

Sastavi

Evo sastava, 

ANDERLECHT: Didillon - Najar, Vranješ, Sanneh, Milić - Bakkali, Makarenko, Trebel, Amuzu - Santini, Dimata

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile-Caterine, Dilaver, Rrahmani - Ademi - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić - Petković 

Dinamo protiv Anderlechta može razbiti jedno prokletstvo. Plavi su do sada u skupnoj fazi europskih natjecanja startali pobjedama (Beveren, NEC Nijmegen, Villarreal, Astra, Arsenal), ali nikad ih još nijsu spojili dvije u nizu.

Dinamo je pred novim europskim ispitom. Plavi nakon sjajne premijeru protiv Fenerbahçea (1:4) u 2. kolu Europske lige gostuju u Bruxellesu. Momčad Nenada Bjelice pobjedom protiv Anderlechta može napraviti korak prema europskom proljeću. Tijek utakmice koja počinje u 18.55 sati možete pratiti na portalu Večernjeg lista.

Komentara 55

Avatar Nevolimzadruzniklubic
Nevolimzadruzniklubic
19:29 04.10.2018.

Dabogda sve pobjedili 👍

IL
ilijan1a
18:10 04.10.2018.

Ajmo Dinamo razbiti tog Andarlechta! Dinamoooo

ZA
zazidje
20:56 04.10.2018.

Kakva igra,, kakvo trčanje,, kakva pobjeda,, naklon do poda dečki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije