Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA KAZNA

Srebrnoj olimpijki oduzeta medalja! Ruskinja proglašena krivom zbog dopinga

Moskva: IAAF Svjetsko prvenstvo u atletici, tr?anje, 800 metara, žene
Foto: Adam Davy
1/2
11.04.2024.
u 19:25

Guliyeva ima rok do 13. svibnja za žalbu. Ako taj rok istekne bez žalbe, ova odluka postaje obvezujuća," priopćio je AIU. Ako Gulijeva odustane od žalbe, srebro bi osvojila Kenijka Pamela Jelimo, dok bi Amerikanka Alysia Montano bila pomaknuta na treće mjesto

Ruska atletičarka Ekaterina Gulijev (33) suspendirana je na dvije godine i bit će joj oduzeta srebrna medalja osvojena u utrci na 800 metara na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, objavila je Atletska jedinica za integritet (AIU). Gulijeva je suspendirana na dvije godine od ožujka 2023. zbog korištenja zabranjene supstance, a ujedno su diskvalificirani svi njezini rezultati od 17. srpnja 2012. do 20. listopada 2014.

Natječući se kao Ekaterina Poistogova, završila je treća u finalu utrke na 800 metara, međutim naknadno je dobila srebro jer je ruska pobjednica Marija Savinova, također proglašena krivom za doping prekršaje.

VIDEO Ivanišević ostaje bez ozbiljnog bogatstva. Ovo su plaća i bonusi koje je zarađivao kod Đokovića

Nekoliko godina kasnije rastala se od ruskog atletičara Stepana Poistogova, te ponovo udala za turskog sprintera Ramila Gulijeva i od 2022. nastupa pod turskom zastavom.

"Guliyeva ima rok do 13. svibnja za žalbu. Ako taj rok istekne bez žalbe, ova odluka postaje obvezujuća," priopćio je AIU. Ako Gulijeva odustane od žalbe, srebro bi osvojila Kenijka Pamela Jelimo, dok bi Amerikanka Alysia Montano bila pomaknuta na treće mjesto.

GALERIJA Barca slavila u fantastičanom okršaju divova (3-1). Lewa zabio prolazak u četvrtfinale

Moskva: IAAF Svjetsko prvenstvo u atletici, tr?anje, 800 metara, žene
1/56

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije