Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale SP-a

Srbi igrali za stradalog suigrača i razbili Litavce

Kina: SP u košarci, Srbija pobijedila Češku 90:81
Foto: Meng Yongmin/XINHUA
1/2
06.09.2023.
u 16:45

Srbi su došli na jednu pobjedu do odličja, a s ovime su možda osigurali i olimpijsku vizu

Odigravši jednu od svojih najboljih utakmica u posljednjem desetljeću, košarkaši Srbije pobijedili su Litvu (87:68) te se tako plasirali u polufinale SP-a u kojem će igrati protiv Kanade u Manili. Srbi su došli na jednu pobjedu do odličja, a s ovime su si osigurali i olimpijsku vizu (uvjet je bio da SAD pobijedi Italiju, a Kanada Sloveniju). Osim samog prolaza među četiri, najveće zadovoljstvo srpskog izbornika Pešića bilo je kako se do toga došlo.

– Ako želite vidjeti koliko je neka ekipa istinski tim, morate gledati kako igra obranu.

A vidjelo se to i po tome što su Litavcima dozvolili samo 68, a ovi su ih u prosjeku zabijali 96. Važan faktor te obrane bio je pričuvni razigravač Avramović, koji je suparnika rastvarao defenzivno, baš kao i prvi razigravač Stefan Jović ofenzivno (tri trice, pet asistencija).

A najvažnije srpske koševe zabijao je Bogdan Bogdanović (21 koš), koji je još jednom potvrdio da je najvažniji igrač ovog naraštaja. Za Srbiju važniji i od Jokića, kojeg na ovom SP-u ni nema, što je još jedan dokaz da pojedinci ne čine jaku momčad. Ali snažnom je čini motiv, a to je Srbima bio njihov suigrač Simanić, koji je tijekom SP-a ostao bez bubrega i koji ih je nazvao nakon dvije operacije i poželio im sreću. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

NE
NenadNbgd
17:17 06.09.2023.

Bravo

AS
A Sinisa
18:56 06.09.2023.

Hrvati ne prate košarku. A ni odbojku. Slabo prate i atletiku. Pa i tenis. Jedino još nogomet i to samo reprezentaciju. Klubovi su im daleko od lige šampiona.

DU
Deleted user
21:21 07.09.2023.

Dodao bih da je Srbije baš osvojila Europsko prvenstvo u basketu. Naši naravno nisu ni ucestvovali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije