Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNO

Sprema li se revolucija u NBA-u? Pogledajte kako ovaj košarkaš izvodi slobodna bacanja

Onuaku
Foto: Printscreen Youtube
1/2
12.10.2016.
u 19:10

Zanimljivo je i da je Onuaku ovakav način izvođenja slobodnih koristio i dok je košarku igrao na koledžu. Tada mu je postotak ubačaja skočio s 47 na 55 posto

Mladi košarkaš Houstona Chinanu Onuaku iznenadio je ljubitelje košarke neobičnim izvođenjem slobodnih bacanja na pripremnoj utakmici protiv New Orleansa (116:104) u Pekingu.

Onuaku je slobodna izvodio s obje ruke odozdo, a američki mediji odmah su se raspisali o ovom načinu bacanja koji se nekada prakticirao. No, čini se da velike NBA zvijezde radije imaju slab postotak bacanja nego da gađaju na ovaj način. Shaquille O'Neal, Dwight Howard i Wilt Chamberlain tako u karijeri imaju manje od 60 posto pogođenih koševa s linije za slobodna.

Zanimljivo je i da je Onuaku ovakav način izvođenja slobodnih koristio i dok je košarku igrao na koledžu. Tada mu je postotak ubačaja skočio s 47 na 55 posto. Možda ćemo uskoro vidjeti revoluciju kod izvođenja slobodnih u NBA-u?

>> Giriček ponovo postao dio NBA lige: 'Drago mi je što su me se sami sjetili'

Komentara 3

DM
drazen.muhvic
19:26 12.10.2016.

Zadnji kojega pamtim da je tako izvodio slobodnjake je Farčić, nekadašnji centar beogradskog Partizana. On je to izvrsno izvodio sa jako visokim postotkom ubačaja. Bilo je čudno i pomalo neobično, ali bilo je i učinkovito.

PA
pajper
19:41 12.10.2016.

Marko..Radivoje Korac.. najbolji jugoslovenski igrač tokom 1960-tih. Bio je najbolji strelac prvenstva Jugoslavije sedam godina uzastopno, što je najviše u istoriji jugoslovenske košarke, sa prosekom poena po utakmici od čak 32,7. [1] Korać je bio poznat po svom karakterističnom izvođenju slobodnih bacanja, sa dve ruke odozdo, držeći loptu pre šuta neposredno iznad terena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije