Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEVERKUSEN JE PRVAK

Španjolski genije i njegova momčad slave povijesni uspjeh: 'Ovo je neopisivo. Nisam još svjestan svega'

Europa League - Quarter Final - First Leg - Bayer Leverkusen v West Ham United
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/5
14.04.2024.
u 23:59

"Ovaj je uspjeh poseban svima, cijelom klubu. Pripada mnogim ljudima. Moramo uživati u ovome, prvi naslov u 119 godina", rekao je Španjolac, Xabi Alonso, nakon što je s Leverkusenom i matematički potvrdio naslov

Bayer Leverkusen je pobjedom protiv Werdera s visokih 5:0 pet kola prije kraja sezone u njemačkoj Bundesligi, konačno potvrdio naslov prvaka prema kojem je suvereno koračao tijekom čitave fantastične sezone. Do prvog naslova u klupskoj povijesti predvodio ih je strateški genij Xabija Alonsa.

Leverkusen je odigrao sezonu bez ijednog poraza u svim natjecanjima. Dosadašnjem prvaku Bayernu, koji je više od desetljeća vladao titulom njemačkog prvaka, pobjegao je na nedostižnih 16 bodova prednosti. Uz to natječu se u Europa ligi i Njemačkom nogometnom kupu gdje također nižu pobjede.

VIDEO Modrić napušta Real, ali ostaje u Europi: Kapetan vatrenih je dobio fantastične ponude dva giganta'

U nedjelju su se u strijelce upisali Boniface, Xhaka i Wirtz sa hat-trickom. Navijači kluba probili su se na travnjak nakon posljednjeg pogotka Wirtza. Nakon što je sudac označio kraj utakmice, ponovo su se spustili na teren i slavili sa svojom momčadi kojoj je ovo najveći rezultat u povijesti.

"Neopisivo. Još nisam svjestan svega. Tek moram shvatiti što smo ostvarili. Ovaj je uspjeh poseban svima, cijelom klubu. Pripada mnogim ljudima. Moramo uživati u ovome, prvi naslov u 119 godina. Čast je biti dio svega ovoga i raditi ovdje. Danas zaslužujemo slaviti, s obiteljima, prijateljima i navijačima", rekao je Španjolac koji je trenutno na meti najvećih svjetskih klubova, no moguće je da će ostati u Leverkusenu.

GALERIJA Šok na Parku prinčeva: Barcelona povela u Parizu, Katalonci iznenadili Mbappea i društvo

Europa League - Quarter Final - First Leg - Bayer Leverkusen v West Ham United
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije