Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tour de France

Slovak Peter Sagan pobjednik je 16. etape, Froome i dalje vodi

Peter Sagan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
18.07.2016.
u 21:20

Član momčadi Tinkoff je do treće etapne pobjede na ovogodišnjem Touru stigao u dramatičnoj završnici ispred dvojice Norvežana Alexandera Kristoffa (Katusha) i Sondrea Engera (IAM Cycling)

Slovak Peter Sagan pobjednik je 16. etape biciklističke utrke Tour de France, 209 km dugačke dionice od Moirans-en-Montagnea do Berna.

Član momčadi Tinkoff je do treće etapne pobjede na ovogodišnjem Touru stigao u dramatičnoj završnici ispred dvojice Norvežana Alexandera Kristoffa (Katusha) i Sondrea Engera (IAM Cycling), a o pobjedniku je odlučio tek fotofiniš.

- Bio je ovo težak dan jer je bilo jako vruće. Sretan sam zbog pobjede i hvala mojoj momčadi na sjajno odrađenom poslu. Ova pobjeda mi je posebno draga jer je iz Slovačke došlo mnogo mojih navijača - kazao je Sagan.

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Tinkoff) je zauzeo 70. mjesto sa 59 sekundi zaostatka, dok je Kristijan Đurasek (Lampre-Merida osvojio 113. mjesto s nešto manje od tri minute zaostatka.

U ukupnom poretku nije bilo promjene. Britanac Chris Froome vodi s minutom i 47 sekundi prednosti pred Nizozemcem Baukeom Mollemom. Treći je Britanac Adam Yates (+ 2:45). Kišerlovski je na 54. mjestu (+ 1h26:17), dok je Đurasek  na 71. mjestu (+ 1h50:02).

U utorak je na Touru slobodan dan, a u srijedu je na rasporedu planinska etapa, 184 km od Berna do Finhaut-Emossonana 1960 metara nadmorske visine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije