Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Albanci šokirali svijet

Skenderbeu dobio najveću kaznu u povijesti nogometa, namještao i protiv Dinama

Dinamo -Skenderbeu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
15.02.2018.
u 22:04

Uefa je ovime jasno dala do znanja da namještanja neće tolerirati i ovo je upozorenje svim drugim klubovima.

Albanski Skenderbeu dobio je najveću kaznu u povijesti nogometa, tvrde albanski mediji i talijanski Goal.com. Naime, prema njihovim tvrdnjama, Skenderbeu je izbačen iz europskih natjecanja na deset godina, a uz to mora platiti milijun eura.

U njihovim tekstovima objavljena je i fotografija Uefina dokumenta koji potvrđuje napise o kazni, a albanski klub ima pravo na žalbu.

O čemu se točno radi? Naime, Skenderbeu je bio pod sumnjom da je u sezoni 2015./16. godine namještao utakmice u albanskom prvenstvu, ali u u Europi.

Zbot toga je već bio izbačen iz europskih natjecanja u sezoni 2016./17., ali istraga se nastavila pa je 7. veljače ove godine donesena i odluka o ovoj rigoroznoj kazni.

Dinamo -Skenderbeu
1/2

Svi albanski mediji prenijeli su ovu vijest, a oni  otkrivaju i imena europskih klubova protiv kojih je Skenderbeu namještao susrete. Tako u tekstu stoji da se radi o klubovima: Crusaders, Sporting, Lokomotiv Moskva i Dinamo Zagreb.

Priča o tome zapravo nije nova jer se već spominjala utakmica Skenderbeua i Dinama iz kolovoza 2015. godine, ali valja istaknuti da hrvatski klub s tim nema nikakve veze jer u tome nije sudjelovao.

Francesco Baranca, glavni tajnik Federbeta, neprofitne organizacije koja se bori protiv namještanja sportskih rezultata, jednom je prilikom izjavio da je Dinamo bio žrtva u tom slučaju jer je Skenderbeu samostalno fiksirao rezultat. Naime, Dinamo je u prvoj utakmici slavio s 2:1, u Maksimiru imao vodstvo 3:1 i igrača manje, a tada su na azijskom tržištu krenule brojne uplate da će Skenderbeu primiti i četvrti gol, što se i dogodilo, a kladioničari su na tome zaradili 15 milijuna eura.

U svakom slučaju, Uefa je ovime jasno dala do znanja da namještanja neće tolerirati i ovo je upozorenje svim drugim klubovima.

Foto: Screenshot/reuters

(Screenshot/Goal.com)

Komentara 23

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
22:25 15.02.2018.

Treniranje strogoće na siromašnim klubovima iz siromašnih zemalja

DU
Deleted user
23:15 15.02.2018.

Mamic je kriv za potres u indoneziji

BE
beitsche
22:32 15.02.2018.

Igrali su kontra preporuke glavnih sponzora UEFE ....to se ne prasta.jel tako sefe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije