Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJAMANTNA LIGA

Sjajna Sandra Perković postavila novi rekord, slavila i Ana Šimić!

Sandra Perković
Foto: DPA/Pixsell
18.05.2014.
u 13:48

Naša je atletičarka rekord je postavila u petoj seriji i tako drugi put nakon mitinga u Splitu disk bacila preko 70 metara.

Sandra Perković sjajno je otvorila sezonu bacivši disk 70.52 cm! Sandra je tim rezultatom slavila na Dijamantnoj ligi u Šangaju i popravila hrvatski rekord za centimetar.

Naša je atletičarka rekord je postavila u petoj seriji i tako drugi put nakon mitinga u Splitu disk bacila preko 70 metara. Dosadašnji najbolji hitac u Dijamantnoj ligi bilo joj je 68.96 metara iz Lausanne.

– Presretna sam i prezadovoljna, Malo sam “fušala” u prvoj seriji. Nakon toga sam se smirila. Kada sam bacila disk 69,93 znala sam da je ovo moja noć. I kada je disk odletio preko 70 metara dokazala sam sebi ali i ostalim mojim suparnicama da je hitac preko 70 metara postao moja svakodnevnica – rekla je Sandra.

Sandra je slavila ispred Australke Dani Samuels (67.89) te Francuskinje Meline Robert-Michon (62.66).

Slavila i Ana Šimić

Sjajan dan za hrvatsku atletiku upotpunila je Ana Šimić koja je slavila u skoku u vis. Ana je preskočila 197 centimetara čime je za jedan centimetar popravila osobni rekord.

Šimić je iza sebe ostavila Amerikanku Iniku McPherson (192cm) te Španjolku Ruth Beitiju (192cm).

– Hrvatice su ostvarile stopostotni učinak u Šangaju. Ana i ja napravile smo pravi šou koji bi mogli gledati puno puta ove godine. Obje smo devedeseto godište i već rasturamo po svijetu – zaključila je Sandra.

>> Sandra: Sretna sam što je Ana Šimić tu, bodrit ćemo se kao iz juniorskih dana

Komentara 11

KA
kajinx
14:28 18.05.2014.

Haška-Pravda, preseli se u svoju domovinu! Čak uzeo sliku hrvatskog heroja – Gotovine.

MO
Mocnimis
14:01 18.05.2014.

Bravo Sandra! :)

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
14:03 18.05.2014.

Sudeci po slici voli Hrvatsku .Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije