Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Safet Sušić

"Samo sam nestrpljiv, a to nosi i nervozu"

sušić
VL FOTO
07.09.2010.
u 14:35

Večeras u 21 sat BiH na Koševu dočekuje ranjene Francuze koji su, prema Sušićevu mišljenju, jako motivirani i moraju se vaditi na BiH.

Nakon gotovo trideset godina Safet Sušić ponovno je u službenoj utakmici na svom Koševu. Današnji dvoboj s Francuskom bit će mu prva službena utakmica u Sarajevu nakon studenoga 1982. godine kada je napustio Sarajevo i otišao u PSG.

''Kao bedem osmijeh leden'', kaže skupina Knock out u pjesmi "Ne sam, Safete", koja je posvećena tom legendarnom nogometašu Sarajeva. I stvarno je leden. Novinarima uvijek dostupan, ali govori samo o nogometu. Nogomet bez bombastičnih izjava. U svom Sarajevu sada čeka ranjene Francuze, koji će večeras u 21 sat istrčati na stadion kojim je on vladao cijelo desetljeće.

Sušić nestrpljiv

– Nestrpljiv sam, a nestrpljivost sa sobom nosi i malo nervoze – kazao nam je Sušić. Tu nervozu, dodaje, ne pojačava to što igra na stadionu Sarajeva, u čijem je dresu odigrao 350 utakmica, postigao više od 250 golova, a broj asistencija ni najpažljiviji kroničari nisu uspjeli zabilježiti.

– Ma ne, tu nervozu sam razbio u prijateljskoj utakmici s Ganom – kazao je Sušić, koji bi želio da reprezentacija i dalje što češće igrati na Koševu.

– Ovisi o rezultatu. Sljedeći je susret s Rumunjskom i ljepše je igrati pred 30 tisuća ljudi, koliko može primiti Koševo, nego dvostruko manje u Zenici – kazao je Sušić i u razgovoru se vratio na večerašnju utakmicu.

– Samo mislim na Francuze. Uostalom, igrači su ti koji trebaju biti nervozni. Pa oni igraju – kazao nam je Sušić uporno ponavljajući: "Francuzi su opasni".

– Ali napravit ćemo sve da pobijedimo. Znam da to nije lako. Francuzi su motivirani, moraju se vaditi na nama i to je najgore – kazao je izbornik BiH, koji nema stalni dom. Živi na relaciji Sarajevo – Pariz. Teško mu se skrasiti na jednome mjestu jer i posao je takav da putni kovčezi stalno moraju biti spremni.

Nogometni umjetnik

Igrajući u glavnom gradu Francuske za PSG, Sušić je ostavio velik trag. Jedan je od najvećih nogometaša koji su igrali u klubu. Mnogi navijači tvrde da je najbolji strani igrač svih vremena, a godinu dana nakon dolaska 1983. i službeno je proglašen za najboljeg stranog igrača u Francuskoj.

– Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali Safet Sušić je neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik – kazao je Blažević o svom nasljedniku, koji je i nositelj laskave titule najvećeg umjetnika s loptom u povijesti PSG-a. Godine 1983. osvojio je kup Francuske, a tri godine poslije bio je i prvak. Nakon Sarajeva otišao je igrati i živjeti u Francusku. S Jugoslavijom je igrao na dva Svjetska prvenstva i jednom europskom. Taj Euro igrao se baš u Francuskoj 1984. godine. I na Euro BiH može odvesti upravo preko Francuske. Ako večeras pobijede, ali pobjedu Sušić nije obećao.

– Obećavam da ćemo dati sve od sebe. Teško je prognozirati – zaključio je Sušić.

Komentara 1

Avatar duki82
duki82
20:25 07.09.2010.

Legenda od igrača, ali kao trener 0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije