Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znaju se četvrtfinalisti

Rusija izbacila Španjolsku i ostavila Srbiju s Đokovićem u igri

Rolex Paris Masters - Novak Djokovic training session
Dubreuil Corinne/ABACA
28.11.2021.
u 22:59

Srbija nije prva u skupini, ali je zajedno sa Švedskom zauzela jednu od dviju pozicija najboljih drugoplasiranih reprezentacija

Večeras su odigrana posljednja dva susreta po skupinama na završnom turniru Davisova kupa. I dok dvoboj SAD-a i Kolumbije u skupini E nije odlučivao niti o čemu bitnome, radilo se tek o prestižu (Kolumbija je pobijedila s 2:1 i ostavila Amerikance na začelju skupine), ishod utakmice između Španjolske i Rusije u Madridu napeto se očekivao i u nama susjednoj Srbiji.

Srbe je dalje (jer su ostali drugi u skupini F, nakon što su poraženi od Njemačke) vodila samo pobjeda Rusije, što se na kraju i dogodilo. U susretu parova koji je odlučivao o pobjedniku skupine Aslan Karacev i Andrej Rubljov pobijedili su Marcela Granollersa i i 40-godišnjeg Feliciana Lopeza sa 4:6, 6:2, 6:4 i tako rastužili domaću publiku jer je to značilo i oproštaj Španjolske od borbe za obranu naslova.

A Rusi su tako Srbe, na čelu s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem, ostavili u igri. Srbija nije prva u skupini, ali je zajedno sa Švedskom zauzela jednu od dviju pozicija najboljih drugoplasiranih reprezentacija. I one će, uz pobjednike šest skupina, razigravati u četvrtfinalu. 

A pobjednici skupina su: Rusija (A), Kazahstan (B), Velika Britanija (C), Hrvatska (D), Italija (E) i Njemačka (F).

Parovi četvrtfinala: Hrvatska - Italija (igraju u ponedjeljak), Velika Britanija - Njemačka (utorak), Rusija - Švedska i Srbija - Kazahstan. 

Prođe li Italiju, Hrvatska bi se za finale u Madridu, u petak, borila s boljim iz dvoboja Kazahstan - Srbija koji se igra u srijedu.

Komentara 1

TR
Travno221
00:57 29.11.2021.

Ne vjerujem baš da su Rusi igrali za Srbe, nego više za sebe, ali sad će u Srbiji barem još više slaviti velikog brata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije