Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branimo srebro

Rukometaši Hrvatske na putu ka četvrtfinalu Svjetskog juniorskog prvenstva

Poland vs Croatia
Sasa Pahic Szabo/kolektiff
25.06.2023.
u 08:00

Uspije li Hrvatska osigurati jedno od dva najbolja mjesta u drugom krugu, u tzv. glavnoj skupini 1, našla bi se među osam najboljih sastava Svjetskog prvenstva, odnosno u četvrtfinalu. Bio bi to vrlo dobar doseg jer Hrvatska je podsjećamo, do ovog Svjetskog prvenstva došla nakon dodatnih kvalifikacija

Hrvatska muška juniorska rukometna reprezentacija prošla je u drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje zajedno organiziraju Njemačka i Grčka. Nakon pobjede nad Francuskom 27:26, remija s Poljskom 30:30, naši rukometaši bili su izuzetno uvjerljivi u trećem susretu u skupini protiv SAD-a i slavili s 48:23. Budući da je Francuska, koja brani naslov svjetskih prvaka osvojen u Portugalu 2019. godine, u posljednjem susretu naše skupine pobijedila Poljsku 37:33 i prošla dalje, Hrvatska je u sretnom raspletu prenijela dva boda.

U nastavku natjecanja, odnosno drugom krugu, naši mladi rukometaši igrat će protiv dvije najbolje reprezentacije skupine B, a to su domaćin Njemačka koja također ima dva boda te Tunis koji je bez bodova. Prvi susret na rasporedu je danas u 18.15 sati protiv Tunisa. I vjerojatno ključni u želji da se domognu četvrtfinala. Dan poslije, u ponedjeljak 26. lipnja, Hrvatsku dočekuje domaćin. Riječ je o jednom od favorita cijelog natjecanja i bit će veliki izazov na naše rukometaše. Podsjećamo, velik dio te njemačke generacije slavio je u Varaždinu 2021. godine u finalu Europskog kadetskog prvenstva upravo protiv Hrvatske.

GALERIJA Hrvatska U-21 reprezentacija izgubila drugu utakmicu na Europskom prvenstvu

Poland vs Croatia
1/5

Uspije li Hrvatska osigurati jedno od dva najbolja mjesta u drugom krugu, u tzv. glavnoj skupini 1, našla bi se među osam najboljih sastava Svjetskog prvenstva, odnosno u četvrtfinalu. Bio bi to vrlo dobar doseg jer Hrvatska je podsjećamo, do ovog Svjetskog prvenstva došla nakon dodatnih kvalifikacija, budući da je prije toga na Europskom prvenstvu 2022. godine bila tek 14. i ostala bez izravnog plasmana.

VEZANI ČLANCI:

Inače, zadnje Svjetsko prvenstvo za juniore odigralo se 2019. godine u Španjolskoj kada je u finalu Francuska pobijedila Hrvatsku s 28:23. Sljedeće prvenstvo trebalo se igrati 2021. godine u Mađarskoj, ali je bilo odgođeno zbog pandemije. Hrvatskoj je to jedina medalja do sada na Svjetskim juniorskim prvenstvima. Bili smo dvaput četvrti, 2007. u Sjevernoj Makedoniji, te 2013. u Bosni i Hercegovini. Iz srebrne generacije, koju je s klupe vodio Davor Dominiković, danas su u seniorskoj reprezentaciji Ivan Martinović, Zvonimir Srna, Josip Šarac i Halil Jaganjac, dok su dobre klupske karijere ostvarili Fran Mileta Karlo Godec, Filip Vistorop, Tomislav Špruk i Josip Vekić. Za zlatne Francuze tada su igrali danas sjajni Bos, Villeminot, Nahi i Prandi.

VIDEO Dalić: 'Luka će sam odlučiti. Bilo je jako emotivno za njega jučer'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije