Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norvežaninu 9 mjeseci

Zagrebaši za Ligu prvaka ostali bez prvog pivota Lokea

Frank Loke
Antonio Bronić
30.09.2009.
u 19:08

Tri dana prije početnog susreta u Ligi prvaka, u Bergenu s Fyllingenom, rukometaše Zagreba CO-a neugodno je iznenadila odluka Arbitražnog suda Europskog rukometnog saveza kojom je Norvežanin Frank Loke kažnjen s devet mjeseci zabrane igranja u međunarodnim natjecanjima.

Arbitražni je sud potvrdio valjanost Lokeove registracije za zagrebaše, a kaznio ga je zbog toga što je potpisao dva ugovora, s hrvatskim prvakom i s danskim Skjernom. Lokeova kazna počela je teći u srijedu i zagrebaši su se uoči puta u Norvešku našli u nezavidnom položaju.

Ostali su bez jakog napadačkog aduta, na poziciji kružnog napadača imaju 19-godišnjeg Marina Marića i iskusnog Zorana Lubeja, koji je zbog ozljeda propustio većinu pripremnog razdoblja i tek se prije nekoliko dana priključio momčadi. Rok za žalbu je 21 dan, no zagrebaši su se drugostupanjskom tijelu, Žalbenom sudu EHF-a, obratili isti dan kad su primili odluku o kazni.

Uz žalbu zagrebaši traže i da se kazna ne primjenjuje sve do konačnog rješenja, a očekuju da će se o tom segmentu žalbe EHF žurno očitovati, prije nego što krenu u Ligu prvaka. No, takvo što je ipak teško povjerovati.

- Nije logično da izvršenje kazne počne prije nego što je ona pravomoćna, odbije li se taj zahtjev zagrebaša bilo bi to i prejudiciranje odluke drugostupanjskog tijela - pojasnio je Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskoga rukometnog saveza.

Komentara 1

BU
bucko
20:37 30.09.2009.

ajde gobac sada sredi stvari ako znaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije