Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija prvi put u finalu

Vuković: Hrvati nisu iskoristili što smo uplašeno ušli u dvoboj

\'Serbia\'s head coach Veselin Vukovic reacts during their Men\'s European Handball Championship main round group 1 match against Macedonia in Belgrade January 25, 2012.                     REUTERS/Iv
Reuters
28.01.2012.
u 10:48

Igralo se posljednjih 30 sekundi utakmice. Srbija je imala pobjedu u rukama i napad. No, Momir Ilić nije ni pokušavao organizirati napad već je podignuo tri prsta prema tribinama. Nepotrebno

Suci su mu oduzeli loptu jer je bio pasivan napad.

- Nisam uzalud govorio da baš Hrvatsku želim u polufinalu. Igramo sličan rukomet i sigurno je da nam Hrvatska više odgovora od Francuske ili Španjolske. Ovim rezultatom vratili smo se na stare slave uspjeha, tamo gdje je Hrvatska već godinama. Ovo je za nas povijesni uspjeh. Znali smo da protiv Hrvatske moramo svih 60 minuta igrati dobro, jer je to momčad koja ima velik broj kvalitetnih pojedinaca - rekao je Momir Ilić.

Veselina Vukovića nakon lošeg plasmana na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Švedskoj mnogi nisu željeli vidjeti na klupi Srbije. No, čovjek je odveo Srbiju u finale. 

- Malo smo uplašeno ušli u utakmicu. Nismo imali podršku Stanića na vratima, sreća je što to Hrvati nisu uspjeli bolje iskoristiti. U drugom poluvremenu odigrali smo našu najbolju utakmicu na ovom prvenstvu. Odigrali smo jako dobru obranu, a i Stanić je radio čuda na vratima - pričao je zadovoljni Vuković.

Finale s Danskom?

- Ne znam kako ću uspjeti oporaviti momčad za nedjeljno finale. Fizički smo mrtvi, a i s ozljedama baš ne stojimo najbolje. Ozlijeđeni su Manojlović, Vučković, Beljanski, ne znam što će biti sa Šešumom čija ozljeda oka nije nimalo bezazlena - jadao se Vuković.

Srbija je do finala došla s dva neodlučena rezultata (Slovačka i Njemačka) i jednim porazom (Makedonija). Hrvatska će pak u nadmetanje za treće mjesto s pet pobjeda i dva poraza.

- Nitko sretniji od mene ako mi osvojimo zlato, a Hrvati broncu. To što su četiri reprezentacije iz bivše Jugoslavije među šest na europskom prvenstvu, samo govori da se na ovim prostorima igra sjajan rukomet - zaključio je Veselin Vuković. (dm)  

Ovim rezultatom vratili smo se na stare slave uspjeha, tamo gdje je Hrvatska već godinama - kaže topnik Momir Ilić

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
11:30 28.01.2012.

Sretno Dancima.... meljite ih....

M0
Matija 011
11:56 28.01.2012.

luena,a ja cu navijati za Hrvatsku,ipak da se popnete na postolje pored nas i zapevate Boze pravde sa nama!Ipak smo mi braca po veri!:))

OB
-obrisani-
12:01 28.01.2012.

Hvala dragim komsijama na cestitkama za pobede u tri polufinala. Zato vas pozivam da sutra kupite pivo i neko meze pa sedite i uzivajte gledajuci SRBIJU U 3 FINALA. Hvala jos jednom na cestitkama!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije