Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALINGSAS - CO ZAGREB 23:32

Zagrebaši na putu do pobjede koristili tri vratara i tri pivota

Kiril Lazarov
Antonio Bronić | VLM
21.11.2009.
u 17:11

Rukometaši Croatije osiguranja, kao što se i očekivalo, uvjerljivo su pobijedili Alingsas na gostovanju kojim su ove sezone u skupini C Lige prvaka okončali svoje nastupe na tuđim terenima.

Zagrebaši su dva boda osvojili 32:23 (16:10) pobjedom potvrdivši opet s devet pogodaka prednosti koliko su bolji od švedskog prvaka.

I Bumbaku šansa

Ovaj put nije bilo stresne završnice kao tjedan dana ranije u Kopenhagenu, štoviše gosti su baš u posljednjim minutama došli do najveće prednosti na utakmici. Konačni rezultat tako je pokrio oscilacije u igri zagrebaša. Znali su odigrati akcije koje su mamile pljesak, ali bilo je i loših poteza koji su domaćinu omogućili da neutemeljeno podgrijava nadu u prolazak.

Zagrebaši su bili šokirani već na samom početku: vratar domaćina Kappelin bacio je loptu u kontru za brzonogog Enströma, Gorazd Škof istrčao je u teren i prekršajem zaustavio Šveđanina. Francuski sudački par pokazao je vrataru zagrebaša crveni karton. Igrala se tek druga minuta. A Škof je bio junak zagrebačke utakmice u kojoj je protiv Šveđana skupio 18 obrana. Ovu je morao odgledati 58 minuta s tribina. Zamijenio ga je Marin Šego, nanizao osam obrana do kraja prvog poluvremena, a nakon što je početkom nastavka bio samo promatrač lopti koje su završavale u njegovoj mreži, ispred mreže je stao Luka Bumbak. Treći vratar zagrebaša tako je dobio priliku u Ligi prvaka, obranio je šest udaraca.

Marić se nameće

Uz tri vratara, zagrebaši su jučer u vatru bacili i tri kružna napadača. Počeo je Frank Loke, zamijenio ga je Zoran Lubej, a u posljednjim je minutama zaigrao i najmlađi od njih, Marino Marić. On se i najviše dopao u trojci pivota, imao je i najbolji pucački učinak.

Po običaju najviše je pogodaka za zagrebaše postigao Kiril Lazarov, koji je i najbolji strijelac nakon šest kola Lige prvaka. A u obrani se blokadama iskazao Denis Špoljarić, zaustavio je četiri udarca Šveđana.

 

Rukomet, Liga prvaka, 6. kolo:

Skupina C

Alingsas - CO Zagreb 23:32 (10:16)

Kasnije:

Fyllingen - Handbold

Ciudad Real - HSV

Redoslijed: 1. Ciudad Real 10, 2. HSV 8 (-1), 3. CO Zagreb 8, 4. Handbold 4 (-1), 5. Alingsas 2, 6. Fyllingen 0 (-1).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije