Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Slovenija 31:29

Goluža: Ivano je neuništiv

Hrvatska (1)
Foto: AFP/Reuters/Pixsell
1/12
18.01.2012.
u 18:04

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Sloveniju 31:29 (16:12) u 2. kolu Europskog prvenstva u Srbiji. Čupic je zabio devet golova.

Hrvatski rukometaši već nakon drugog kola izborili su, pobijedivši Sloveniju sa 31:29 (16:12), nastup u drugom krugu Europskog prvenstva koje se igra u Srbiji.

Previše oscilacija

Naši su bili favoriti, ali za bodove su se protiv suparnika kojega je bodrilo oko 700 njihovih navijača morali dobro pomučiti. Prednost koju su imali nakon prvog poluvremena u nastavku su ispustili pa se pobjednik odlučivao u završnici. A nju su obilježili obranama Mirko Alilović, igrom i golovima Ivano Balić. A golove su tijekom cijelog susreta nizali Čupić i Lacković.

Naši su imali dobrih razdoblja u igri, ali i “crnih rupa” pa i dojam nakon pobjede nije ososbit. Previše je bilo oscilacija, dojam je zbog dosta rotacija igrača, ali na EP-u je to nužno. A činjenica je da je bilo za bolji dojam trebalo više raspoloženih pojedinaca.

Rotacije odnijele ritam

U odnosu na dvoboj protiv Islanda u našoj startnoj postavi Denis Buntić zamijenio je Marka Kopljara u ulozi desnog vanjskog pucača. Sve je ostalo bilo isto, Goluža je krenuo u sastavu Alilović, Čupić, Štrlek, Vori, Buntić, Duvnjak, Lacković. A Slovenci su pak krenuli kao navijeni, jurili su iz brzog centra, koji je za naše bio i prebrz. Pa su naši rukometaši prvi puta poveli tek u 7. minuti (4:3). Istodobno dok su u napadu jurili, rukometaši iz Dežele u obrani su igrali iznimno agresivno. I teško je bilo našim vanjskim pucačima, na koje su nasrtali poput stršljenova, do pogotka.

No, nisu mogli rukometaši izbornika Borisa Deniča u tom tempu dulje od 10 minuta pa su naši došli do daha i igre, a to je značilo i do vodstva. U 15. minuti prvi puta imali su osjetnu prednost, bilo je 10:6. Prednost je isklijala u razlici u pogreškama, naši su učinili samo jednu, a Slovenci četiri. A ni Gorazdu Škofu na vratima nije išlo tako dobro kao protiv Norvežana u prvom kolu kada je skupio 19 obrana, pa ga je sredinom poluvremena zamijenio Prošt. I tada su smanjili prednost.

Jer, i Goluža je rotirao, a igrači s klupe nisu odmah uhvatili ritam pa je 13:9 prednost iz 23. minute nestala i za četiri minute bilo je 13:12, a na odmor se otišlo s našim vodstvom od 16:12.

U 44. minuti prednost je izgubljena (20:20) da bi se u posljednjih deset minuta izborila pobjeda.

- Ma, Ivano je neuništiv. Dugo je bilo na klupi jer nije bilo potrebe da se umara i nepotrebno troši -  rekao je Goluža.

Velikih problema imali smo ponovno u obrani, ovoga puta sa kružnim napadačem slovenske reprezentacije, Mihom Žvižejem.

- Istina, u drugom poluvremenu nismo dobro zatvarili Zormanova dodavanja. U provm poluvremenu smo to puno bolje radili. Imali smo dosta propusta u syvojoj igri, a na kraju smo si još i sami zakuhali  jer smo od sigurnog vodstva ušli odjednom u egal utakmicu -  rekao je Goluža.

Za razliku od prve utakmice izbornik je koristio puno više igrača.  

- Island nam svojom agresivnom igrom nije dopuštao zamjene. Na toj utakmici neki igrači su se jako potrošili i svjesno sam ih poslao dan prije  utakmice sa Slovenijom u teretanu - rekao je Goluža.

Pohvalio je izbornik i atmosferu na tribinama.  

- Onaj prvi dan je bilo dosta prazno kada smo igrali priotiv Islanda, a sada protiv Slovenije bila je prava atmosfera koju su napravili njihovi navijači. Ja se samo nadam da ćemo u Novom Sadu koji je bliže Hrvatskoj, imati puno više naših navijača nego ovdje u Vršcu - rekao je Goluža. 

Posljednju utakmicu u skupini igramo u petak protiv Norvežana.  

- Neka se moj kolega sa slovenske klupe ne naljuti ali nam je utakmica sa Norverškom bila puno bitnija nego ova sa Slovenijom. Protiv Norveške ćemo vidjeti hoćemo li u drugi krug sa četiri ili dva boda. Neće biti lako bez obzira što Norvežanima nema nekoliko ključnih igrača. Igraju još čvršće obranu 6-0 nego Islanđani - rekao je Goluža.

Boris Denič, izbornik Slovenije nije bio previše tužan zbogh poraza. Svjestan je da će njegova reprezerntacija put do Novog Sada morati potražiit pobjedom nad Islandom.  

- Loše smo otvorili utakmicu u obrani. Imali smo velikih problema sa isključenjima. U drugom poluvremenu pružili smo baš lijepi otpor Hrvatima, a na kraju je presudilo njihovo iskustvo. Ipak ja imam malo previše mladih, neiskusnih igrača. Na kraju je i sreća otišla na hrvatsku stranu jer smo u završnici pogodili nekoliko vratnica - zaključio je slovenski izbornik.

- Nova pobjeda je tu, uzeli smo dva boda. Znali smo da će biti neugodno, da će trčati do zadnje sekunde. Kontrolirali smo igru, nismo dali da nas preteknu - kazao je Čupić.

Mirko Alilović bio je raspoložen na vratima.

- Odlijepili smo se na četiri gola u prvom poluvremenu, stigli su nas, ali više nisu imali snage. Imamo dan odmora, pa idemo na Norvešku - dodao je Alilović.

Vršac. Dvorana Milenij. Gledatelja 4000. Suci: Načevski i Nikolov (Makedonija)

Sedmerci: Hrvatska 2 (4); Slovenija 3 (6)

Isključenja: Hrvatska 8 minuta; Slovenija 10 minuta

HRVATSKA:
Alilović (9+1), Losert (0+1), Balić 3, Duvnjak 4, Lacković 6, Kopljar 2, Vori 3, Gojun, Horvat, Vuković, Bičanić, Buntić 2, Štrlek 2, Čupić 9 (2), Musa, Ninčević.

SLOVENIJA:
Škof (3+1), Prošt (10), Miklavčič 2, Dobelšek, Pucelj, Brumen, Bezjak, Dolenec 4, Skube, Špiler 3 (1), L. Žvižej 4, M. Žvižej 7, Gaber, Zorman 1, Mačkovšek, Gajič 8 (2).

Tijek susreta:

31:29 Kraj.

31:28 Priključio se i Ivano Balić s trećim golom, prekrasno matirao Škofa. Posve je jasno, Hrvatska će slaviti!

30:27
Čupić je odveo na tri razlike, Alilović ponovo brani u dva navrata.

28:26 Pet minuta do kraja, Miha Žvižej zabija peti gol.

26:23 Odlaze naši na novih tri razlike, pogađaju Čupić, Lacković i Kopljar. Alilović sjajno brani.

22:21 Nastavlja se igrati gol za gol, u igri je opet Ivano Balić.

21:20 Za gol razlike pogađa Kopljar nakon kontre.

20:20 Luka Žvižej pogađa, no Alilović btrani sedmerac. Hrvatska je opet na dva gola prednosti, no Slovenci izjednačuju u 44. minuti!

19:17 Vori ipak vraća na dva razlike.

18:17 Istopila se ona lijepa razlika od pet golova, Miha Zvižej je postigao tri gola.

17:12 Duvanjak je povisio prvi puta na plus 5, no Gajić vraća na četiri razlike 17:13.

Očekujemo početak drugog dijela...

16:12 Lacković i Vori odvode na četiri razlike s koliko će otići na odmor.

14:12 Dugo Hrvatska nije zabila gol, punih sedam minuta. Od 13:10 Slovenci su s tri gola Dolenca, Gajića i Zvižeja došli do 13:12. Međutim, Lacković vraća za dva razlike.

13:9 Odlaze na četiri razliku, opet je Čupić strijelac, nakon kontre

12:9 Balić ulazi u igru, umjesto Duvnjaka. Odmah je uposlio Buntića, vraćamo se na tri razlike.

11:8 Duvnjak drži na tri razlike, prošlo je 20 minuta igre.

10:7 Prošlo je polovica prvog dijela, Golužini izabranici su se odvojili na tri razlike, koju drže te izuzetno dobro koriste igrača više.

9:6 Krenulo je naše, nakon što je Štrlek prvi puta promašio sedmerac na prventsvu, Špiler je smanjio na jedan razlike, ali Štrlek opet vraća s dva gola, a pridružio mu se i Čupić.

6:4 Škofa je savladao Štrlek, a zatim vraćaju Slovenci preko Gajića. Prvim pogotkom Lackovića Hrvatska vodi od sedme minute. Golom Čupića odlazimo na dva razlike prvi puta na susretu.

3:3 Čupić je ponovo poravnao, Alilović brani napad Slovenije, no Gorjanc je precizan. Slijedo je udarac Duvnjaka.

1:2 Duvnjak je poravnao, no vraća Zagrebać David Špiler.

0:1 Slovenci su otvorili susret, prvi pogodak postigao je Gajić.

Utakmica se igra u Vršcu, pred brojnijom slovenskom publikom, a sudi par Nikolov - Načevski.

 

Ključne riječi

Komentara 47

CA
carpediem
22:01 18.01.2012.

E sad mi te je zao EU Janez@ ali pobjedite Island a nadam se da ce Islad izgubiti od Norveske pa ce te kao treci ostati na Turniru.

DA
danebi
18:56 18.01.2012.

aj ste brzi.....majko moja...!

MO
mojzagi
20:10 18.01.2012.

Te pobjede su minimalne i opasne t.j. mogu se svake minute pretvoriti u poraz, zato bas i ne moramo biti presretni, nego zapeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije