Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martin Schwalb

Trener HSV-a: Vori i Dinart najbolji su pivoti svijeta

Igor Vori
Igor Kralj/PIXSELL
20.04.2010.
u 20:02

Trener rukometaša HSV-a Martin Schwalb smatra da njegova momčad u dvobojima četvrtfinala Lige prvaka protiv branitelja naslova Ciudad Reala ima 50% izgleda za proboj u polufinale.

Skorašnji okršaji Ciudad Reala i HSV-a bit će zanimljivi i hrvatskoj rukometnoj javnosti, budući da su HSV-ovi članovi aktualni hrvatski reprezentativci Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Blaženko Lacković, a za španjolsku momčad igra bivši kapetan hrvatske reprezentacije Petar Metličić.

Ovi su se suparnici već sastali dva puta ove sezone, u C skupini, u kojoj je igrao i hrvatski prvak CO Zagreb, a oba puta bolji je bio aktualni španjolski i europski prvak, s 32:26 u Hamburgu, odnosno s 30:28 kao domaćin.

- Nismo se željeli sastati sa suparnikom s kojim smo već igrali ove sezone u skupini. No, što je, tu je, moramo prihvatiti okolnosti kakve jesu. U četvrtfinalu ionako morate za protivnika dobiti veliku momčad – kaže Schwalb u intervjuu za stranicu EHF-a.

Jeste li izvukli kakve pouke iz prethodna dva poraza ove sezone?

- Nakon prve utakmice u Hamburgu, bili smo puno ravnopravniji u uzvratu na njihovom terenu. U toj, drugoj utakmici smo naučili neke lekcije kao što ih učimo u cijeloj sezoni. Baš tako, cijela sezona je za moju momčad jedan proces učenja.

Zanimljivo je da su se HSV i Ciudad Real sastajali i u protekle dvije sezone u Ligi prvaka, ali tada u polufinalu. Oba puta je bolji bio španjolski klub, te je oba puta u finalnim dvobojima protiv Kiela slavio naslov prvaka. S obzirom na tradiciju, Schwalb je ponudio hrabru prognozu:

- Izgledi su 50-50. U četvrtfinalu Lige prvaka je sve moguće.

Trener Ciudad Reala Talant Dušebajev konstatirao je ''da je HSV najbolja momčad na svijetu nakon Ciudad Reala''. Kako vi komentirate tu njegovu izjavu?

- Svaki ljubitelj rukometa voli vidjeti vrhunski duel između dvije najbolje svjetske momčadi. Lijepo je čuti takve komplimente, ali oni neće promijeniti ništa u našoj dnevnoj rutini.

Koja je najveća snaga Ciudad Reala?

- U cijeloj momčadi. Oni nemaju nekog određenog izrazito dobrog šutera koji će u svakoj utakmici ispuniti kvotu, ali njihov svaki igrač je u stanju zabiti tri ili četiri gola u svakoj utakmici. U napadu imaju toliko alternativa, a u obrani ih je jako teško probiti.

Postoje li kakve posebne pripreme za okršaje divova na crti, Igora Vorija i Didiera Dinarta?

- Gledajući sa sportskog aspekta, vidjet ćemo dvoboje u kojima će participirati dvojica najboljih kružnih napadača na svijetu.

Uoči ove sezone, potpisali ste Igora Vorija i Domagoja Duvnjaka. Da li je interakcija u vašoj momčadi sada na najvišoj razini, ili imate još određenih slabosti?

- Svaku utakmicu promatram iz mog kuta gledišta. To je prvenstveni posao jednog trenera. Sudeći po našim zadnjim rezultatima, kao i rezultatima u cijeloj sezoni, naša je momčad dobro usklađena. Ipak, to ne znači da ću utonuti u zadovoljstvo, jer nas čeka još puno posla.

Kada biste mogli izabrati, naslov u Ligi prvaka ili u Bundesligi, koji bi bio vaš odabir?

- Tako ste ljubazni što mi nudite taj izbor, ali tako to ne ide. Svako natjecanje, pa čak i svaka utakmica su priča za sebe. I uvijek u svakoj utakmici trebamo dati svoj maksimum da bismo pokušali osvojiti pokoji naslov. Ništa ne dolazi samo od sebe.

Dobro, postavimo to ovako. Kup ste već osvojili, možete li do trostruke krune?

- Nismo zacrtali osvajanje tri trofeja kao naš cilj ove sezone. No, želimo zadržati izglede za titulu u svakom natjecanju u kojem sudjelujemo. Na kraju sezone ćemo podvući crtu i vidjeti što smo ostvarili – zaključio je Schwalb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije