Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX! OTKRIVA

Krah Atletica: Ivano Balić ostao bez kluba!

Ivano Balić
Miho Dobrašin
05.07.2013.
u 20:58

Ivano Balić (34) napustio je Atlético Madrid, a to bi isto mogao učiniti i Jakov Gojun (25) nakon što je klub u kojem su proveli godinu dana ostao bez novca za plaćanje najboljih igrača, donosi novi broj tjednika MAX

Ivano Balić (34) napustio je Atlético Madrid, a to bi isto mogao učiniti i Jakov Gojun (25) nakon što je klub u kojem su proveli godinu dana ostao bez novca za plaćanje najboljih igrača, donosi novi broj tjednika MAX.

Balić, kojem je ugovor istekao 1. srpnja, već se nalazi u Hrvatskoj, a zasad je nepoznato gdje će nastaviti karijeru.

"Da se mene pita, on bi sigurno još nekoliko godina ostao ovdje, no klub ga više ne može plaćati", rekao je trener Atlética Talant Dušebajev (45). Dodao je da su u kontaktu, ali ne zna hoće li i gdje igrati iduće sezone.

Balić i Gojun došli su iz Zagreba prošlo ljeto, kao i još četvorica novih igrača, s ciljem prekida dominacije Barcelone koja je četvrtu godinu zaredom osvojila prvenstvo.

Atlético je loše otvorio sezonu te ubrzo ostao bez naslova i liga kupa. U svibnju je pak osvojio španjolski kup te ispao u četvrtfinalu Lige prvaka.

"U drugom dijelu sezone Balić se sjajno uklopio, s njim smo počeli igrati dobro i prava je šteta što nismo otišli do kraja u Ligi prvaka", istaknuo je Dušebajev. Ivano Balić bio je velika zvijezda u Madridu, predvodio je napade, u najavama utakmica pojavljivao se na plakatima, dijelio autograme u sklopu sponzorskih ugovora, atraktivnim potezima zabavljao publiku, a grupe navijača nosile su hrvatske zastave njemu u čast.

"Bilo je teško zadržati ga. Baš kao i Lazarova", napomenuo je Dušebajev. Makedonac Kiril Lazarov, najbolji klupski strijelac, prešao je u Barcelonu. Trener Atlética nije siguran može li više računati na Jakova Gojuna iako hrvatski reprezentativac ima ugovor na još dvije godine te bi se trebao pojaviti 1. kolovoza, kada igračima završava godišnji.

"Iskreno ne znam hoće li on ostati. Meni je jasno da u ovakvim okolnostima mnogi žele promijeniti sredinu. Sada je sve u rukama našeg sportskog direktora koji ima osjetno manji budžet", napomenuo je Dušebajev.

Na Gojuna, pred kojim su najbolje godine, svakako utječe i pad ambicije kluba. Naime, osim Balića i Lazarova klub je napustila grupa važnih igrača iz prethodne sezone, a kao zamjena došli su jeftini mladi igrači iz španjolske lige.

Španjolski reprezentativac Joan Cañellas, koji igra na lijevom i srednjem vanjskom, iduće ljeto odlazi u Hamburg kao zamjena za Domagoja Duvnjaka, budućeg igrača Kiela. Atlético su već napustili Edú Fernandez (Niza), Roberto García Parrondo (Pick Szeged), norveški vratar Magnus Dahl (HSG Wetzlar) i vratar BiH Adnan Šabanović (?), dok je sudbina još nekih nepoznata. Krajem ožujka je u katarski El Jaish otišao danski reprezentativac Nikolas Markussen, a među razlozima su se spominjali nezadovoljstvo kluba njegovom igrom, njegovo osobno nezadovoljstvo životom u Madridu, ali iznad svega izdašna ponuda. Prema pisanju medija otišao je za 300.000 eura, neophodnih Atléticu, kojeg nije zaobišla gospodarska kriza u Španjolskoj.

Proračun kluba će, navodno, pasti s 5 na 3 milijuna eura, a momčad će umjesto dosadašnjih 20 imati 16 igrača.

"Te brojeve ne mogu potvrditi, ali sigurno je da ćemo iduće godine imati drastično manje novca", rekla je glasnogovornica kluba María Ángeles Pons Tales. Nogometni klub Atlético Madrid u proračunu sudjeluje s 1,5 milijuna eura, međutim i oni su zbog nedostatka novca morali prodati najboljeg strijelca Falcaa.

Jedini rukometni klub u Španjolskoj s pojačanjima je Barcelona. Uz Lazarova su doveli Nikolu Karabatića, premda već na poziciji lijevog vanjskog imaju sjajnog bjeloruskog reprezentativca Sergeja Rutenku.

"Igramo toliko puno utakmica da su igrači iscrpljeni pa mi je drago što je on došao i što ćemo se mijenjati na tom mjestu", rekao je Rutenka za Max. Zasad nije izgledno da bi netko od hrvatskih igrača mogao pojačati Barcu.

"Nitko od Hrvata nam nije u fokusu", rekao je glasnogovornik Gustau Galvache Tena.

Klub iz Katalonije sezonu je završio sa samo tri poraza, od Hamburga, Füchsea i Atlética. Sada pak nije nimalo izgledno da bi ih Atlético mogao ugroziti iduće sezone.

"Mi ćemo raditi, slagati mladu momčad za budućnost i pokušati iznenaditi", rekao je Dušebajev, koji je svojedobno, baš poput Balića, dva puta bio proglašen najboljim igračem svijeta. Ivano Balić, izabran pak za najboljeg igrača svih vremena, nedostajat će navijačima u Madridu.

"Ako nas doista napušta, mogu samo reći da sam neizmjerno nesretan", rekao je Carlos, jedan od navijača Atlética s hrvatskom zastavom. "Hvala mu na svemu", dodao je.

>> Horvat, Balić, Čupić i Buntić na oproštaju Pereza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije