Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVAC

Karlovački prvoligaš u krizi rezultata

'karlovac sport, rukometna utakmica , rk karlovacka banka-rk croatia osigruranje zagreb,141009 photo: kristina stedul fabac/VLM'
'kristina stedul fabac'
21.10.2009.
u 14:14

Ove godine brojni karlovački ljubitelji rukometa uglavnom svjedoče porazima domaćih sastava. Kada su ekipe na gostovanjima pesimisti više i ne pitaju kako su prošli, već s koliko su razlike izgubili.

Jasno, u prvom planu je prvoligaš Karlovačka banka, kojeg nakon nekoliko sezona provedenih pri vrhu prvoligaškog društva ove godine očito očekuje borba za ostanak. Četiri uzastopna poraza gurnula su ih na samo dno, u društvo još četiri kluba koji su osvojili najmanje bodova ove sezone - zasad tek četiri. U subotu Karlovčani na svome parketu dočekuju jaki varaždinski Varteks, u susretu koji je iznimno važan, jer u sljedećem kolu bit će jako teško računati na bilo što osim časnog poraza u Čakovcu, pa bi u slučaju novog domaćeg kiksa s Varaždincima Karlovačka banka nesumnjivo potonula na samo dno prvoligaške ljestvice. Istina, tada će uslijediti i nešto lakši susreti, ali i samopouzdanje će zasigurno biti temeljito uzdrmano.

Dok prvoligašu tek prijeti potonuće, dvije karlovačke drugoligaške ženske ekipe već su potonule na samo dno Druge lige - Zapad.

Iako je odigrano tek pet kola, nažalost već se sada može konstatirati da samo čudo može spasiti ŽRK Karlovac, koji nije čak ni na nuli, već ima minus jedan bod, zbog neodlaska na utakmicu u Senj, a u preostale četiri utakmice Karlovčanke su doživjele katastrofalne poraze.

Dubovac će se grčevito boriti za ostanak, a u tom nastojanju nije im dobro došao poraz u Labinu od Rudara sa 20:19, jer Labinjanke su među ekipama koje će biti glavni konkurent u toj borbi.

Od seniorskih momčadi tako su uspješni u proteklom kolu bili jedino rukometaši Dubovca, koji su u Trećoj ligi - Središte dočekali drugu ekipu Medveščaka i slavili s visokih 48:27. Dubovčani su treći na ljestvici, ali s utakmicom manje od lidera.

Dok stariji gube, mlađi uglavnom pobjeđuju. Tako je bilo i u proteklom kolu, kada su djevojčice Rukometne škole Karlovac s visokih 28:14 svladale Brezu, dječaci RŠ Karlovac ('98. godište) vršnjake Zagreb Croatia osiguranja s čak 34:20, a dječaci RK Dubovca ('94./'95. godište) svladali su Zaprešić sa 20:18. Jedini poraz zabilježila je ekipa dječaka RŠ Karlovca ('96. godište), koja je sa 35:28 izgubila od ZG Dubrave. Počela su i natjecanja školskih ekipa Rukometne škole Karlovac, a nakon tri kola jedina neporažena je Osnovna škola Braće Seljan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije