Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN O AMBICIJAMA KAUBOJA ZA MAX!

Igor Vori – dobri div reprezentacije

\'Iceland\'s Robert Gunnarsson (R) fights for the ball with Croatia\'s Igor Vori during their Men\'s European Handball Championship Group D match in Vrsac January 16, 2012.       REUTERS/Ivan Milutino
Reuters
19.01.2012.
u 12:45

Uz Lackovića i Balića Igor Vori jedini je zlatni iz Portugala koji je sada na Euru u Srbiji.

Najbolji svjetski pivot, kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori (31), zauzeo je i na Europskom prvenstvu u Srbiji svoje mjesto na crti. A o ambicijama naše reprezentacije u Srbiji govorio je za sportski tjednik Max.

U Golužinu kadru Vori je, uz Lackovića i Balića, jedini član generacije koja je 2003. u Portugalu iskovala svjetsko zlato.

Već godinama ne mora razbijati glavu gdje će na zimu – prosinac i siječanj unaprijed su rezervirani termini za reprezentaciju.

– Tempo u rukometu više nije normalan, već graniči s ludošću – dočekao je Vori pitanje.

Ludost je najavljivati medalju

– Svake godine nekakvo natjecanje, a unutar godine naporna sezona. Razumijem potrebu za afirmacijom sporta, ali ljudi već postaju zasićeni, i ne znaju kada se igra svjetsko, a kada europsko prvenstvo. Pa zar je normalno u 14 dana odigrati 13 utakmica, finale u manje od 24 sata nakon polufinala? To više nema smisla, gubi se ljepota igre... Uostalom, nema šanse da se tijelo oporavi u tako kratkom roku – sipa Vori, ali odmah se i ogradio.

– Imamo motivacije, daleko od toga, da nije motivacije vjerojatno bismo doma sjedili, ali nešto se mora promijeniti. Evo, uoči Europskog prvenstva polovica je igrača izvan stroja, sezona je duga, igra se čitave godine u ritmu srijeda – subota i nije čudo da dolazi do ozljeda.

Rukometaši su naciju navikli na odličja, no već su naučili živjeti s pritiskom očekivanja. U Srbiju odlaze s obje noge čvrsto na zemlji.

– Ludost je najavljivanje finala i medalja! Moramo ići korak po korak, dolazimo sa zadatkom da u odnosu na SP u Švedskoj napravimo korak naprijed. Ubrzali smo igru, pokretljiviji smo u obrani. Da se razumijemo, ima tu još grešaka, ali opet se to sve da u hodu ispraviti...

Koliko Hrvatska može u Srbiji?

– Prvo Islanđani, pa Slovenci i Norvežani. Jako je bitno da smo turnir otvorili pobjedom. Kad startate porazom, nesigurnost se uvuče u momčad što nikako nije dobro i zato je ta prva utakmica najbitnija, za nju se pripremamo – kaže Vori.

Čitave pripreme stale su u jednu utakmicu – prvu. Samo se o Islandu i razmišljalo u hrvatskom taboru.

– Island je neugodna, atipična skandinavska momčad, Peterson je igrač koji povuče od svojih šest do protivničkih šest metara – secirao je Vori prvog suparnika.

Europsko prvenstvo ponudit će najbolje što postoji u rukometu, kvalitetu natjecanja neće razvodniti "izgubljeni" poput Australije ili Bahreina, a broj reprezentacija koje računaju na medalje podugačak je.

– Ne vidim nikoga tko odskače. Tu su Francuzi, Danci, Srbi, Španjolci, Island... Na Europskom prvenstvu nema slabe reprezentacije.

O drugom krugu u Novom Sadu još ne želi razgovarati, "idemo korak po korak", no ondje ga čeka "francuska tvrđava" Didier Dinart. Jeste li spremni za novu "tučnjavu"?

– Najveće "batine" nisam dobio od Dinarta, već prve godine u Njemačkoj kada smo igrali protiv Düsseldorfa. Dinart nikada neće nikoga bezveze udariti. Dinart udara u zdravo meso i ne nabija od prve do 60 minute. Sve drugo je muška borba: mi njih, oni nas – kaže najbolji svjetski pivot.

Dobar je Čupić, ne hrče

Prošle su tri godine, ali rana je još uvijek otvorena. Izgubljeno finale Svjetskog prvenstva, na kojem je proglašen najboljim igračem i koje je zaključio crvenim kartonom u zagrebačkoj Areni, Igor Vori ne može izbrisati iz glave. O tome mu je, priznaje, još uvijek teško govoriti.

– Poraz u Zagrebu najteže mi je pao u karijeri, nikada ga neću moći zaboraviti. Tko zna kada ćemo i hoćemo li opet imati priliku zaigrati pred 15.000-20.000 svojih navijača, a izgubili smo kako smo izgubili – kaže kapetan hrvatske rukometne reprezentacije.

A već za manje od mjesec dana u Njemačkoj ga očekuje nastavak utrke u Bundesligi. HSV je već predao naslov goropadnom Kielu koji je neuhvatljiv, a za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka ravnopravno konkuriraju čak tri momčadi. Hamburžani, međutim, prvo moraju pronaći zamjenu za Pera Carlena, koji je na klupi prvaka Njemačke izdržao manje od šest mjeseci prije nego što je glavom platio zbog loših rezultata.

– Promijenili smo trenera Martina Schwalba nakon sezone u kojoj je ostvaren povijesni rezultat. Nakon osvojenog prvenstva i nastupa na Final Fouru Lige prvaka došao je novi trener s novim idejama, kockice se nisu posložile, a kola su krenula nizbrdo i više ih nismo mogli zaustaviti. Kiel više ne možemo uloviti, ali moramo nekako stići taj Berlin na drugom mjestu. I još je iza nas Flensburg s istim brojem bodova. Bit će zanimljivo – kaže kapetan hrvatskih rukometaša.

U reprezentaciji dijeli sobu s Čupićem. Na cimera nema zamjerki.

–  Dobar je, ne hrče – zaključio je kapetan reprezentacije Igor Vori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije