Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Slomili Šveđane tek kad su se potukli s njima...

Blaženko Lacković
Goran Stanzl
08.01.2012.
u 16:37

Rukometaši Hrvatske osvojili su Croatia kup u Osijeku, posljednju provjeru prije Europskog prvenstva. Generalka je uspjela - Hrvatska je iza sebe ostavila Slovake i Šveđane, dva sudionika skorog natjecanja u Srbiji

Nakon nedoraslog Irana (41:19) i čvrste Slovačke (32:23), rukometaši su sa 29:24 (15:11) pobijedili i trećeg, najozbiljnijeg suparnika u tri dana osječkog turnira – Švedsku, koja je "odglumila" Island s kojim naši rukometaši za desetak dana otvaraju natjecanje u Srbiji.

U utakmici jakih, agresivnih obrana dijelile su se batine na obje strane, laganih pogodaka nije bilo, a Hrvatska je na prvi pogodak s krila čekala pune 24 minute.

Ozljede nisu teške

Švedska obrambena linija nije štedjela nikoga, prednjačio je Tobias Karlsson koji je zaradio dva isključenja. Blok Šveđana probijen je tek u završnici prvog dijela, nakon što su naši odgovorili na bačenu rukavicu i zaigrali agresivnije u obrani.

Serijom 6:0 Hrvatska je -2, inače jedini rezultatski zaostatak na turniru uz 1:0 protiv Iranaca, preokrenula na +4, s koliko se otišlo na odmor. "Razbranio" se i Mirko Alilović, kojeg je izbornik Goluža držao na vratima svih 60 minuta, a koji je na koncu obranio 13 lopti.

Rezultatska prednost održana je u nastavku. Izbornik Goluža Šveđanima je suprotstavio istih 16 igrača kao i dan prije Slovačkoj, bez Ivana Balića i Drage Vukovića. Balić zbog prepona, a Vuković zbog bolnog ramena, koje je stradalo na utakmici s Iranom, pošteđeni su i drugu uzastopnu utakmicu. Srećom, njihove ozljede ipak nisu ozbiljnije prirode i već bi ovog tjedna trebali trenirati pod punim opterećenjem.

U tri dana utakmice hrvatske rukometne reprezentacije u Osijeku je gledalo čak 10.000 navijača, nešto slobodnih mjesta na tribinama bilo je tek protiv Irana, a ulaznica za odlučujući ogled protiv Švedske nije bilo još dva dana prije utakmice.

Kome će petak biti 13.?


Osijek će baza rukometašima ostati do subote, kada kreću put Srbije. Večer prije, u petak 13., izbornik Slavko Goluža igračima će priopćiti koja su trojica prekobrojna.

HRVATSKA: Alilović (13), Marić -, Duvnjak 3, Lacković 6, Kopljar 2, Vori 4, Gojun -, Horvat 1 (1), Batinović -, Bičanić 1, Buntić 1, Štrlek 4 (2), Čupić 5 (2), Musa 1, Ninčević 1.

I sva priznanja za najbolje pojedince turnira pripala su hrvatskim rukometašima. Prvo je ime Croatia cupa Domagoj Duvnjak, inače i najbolji igrač Hrvatske 2011. Najbolji je vratar Mirko Alilović koji je protiv Slovaka i Šveđana skupio ukupno 28 obrana, a prvi strijelac Ivan Čupić koji je u tri utakmice postigao 17 pogodaka. Treće mjesto na turniru u Osijeku osvojila je Slovačka koja je bez muke pobijedila Iran sa 41:29, uz čak 17 pogodaka dvojca Urban – Stranovsky. Postranik je, inače, Croatia cup završio s tri teška poraza i gol-razlikom -52.

Ključne riječi

Komentara 3

DA
damyr26
17:44 08.01.2012.

Dobra utakmica koja je pokazala da Kopljaru nema mjesta u reprezentaciji, a kamoli da bude \"starter\".Po gol sa svog mjesta neopasan. stalo bježi u sredinu, nekoliko vrlo loših poteza , probijanja, kriva dodavanja,, zapucanih zicera sa šest metara , glupo isključenje nakon krivo dodane lopte i vrlo brzo napravi minus od tri-četri gola. Da nije Alilović obrano onoliko lopti pitanje što bi bilo. Pa onda Golužini biseri, osim Koljara koja je svrha uvođenja Marića 5 minuta prije kraja , da izgubiš utakmicu ili da je dobiješ. Ako je Goluži bitno da svi igraju onda mu daj pristojno vrijeme, ako želiš pobjediti onda siguno nećeš uvoditi Marića 5 min. prije kraja jer on protiv zone 6:0 nema što tražiti u igri.

JO
joshua
09:05 09.01.2012.

Svatko dobronamjeran vidi da je ostvaren pomak i da se igra brže i modernije. Ovo je velika promjena u odnosu na našu donedavno statičnu igru i oslanjanje na pojedinačne poteze trojice vanjskih. S druge strane, ako je netko pod svaku cijenu odlučio da je najvažnije da \"primitivnom\" Goluži krepa krava, argumenti ionako nisu važni.

JO
joshua
09:08 09.01.2012.

PS. Za Kopljara se slažem... kad počne griješiti, što je praktički na svakoj utakmici, jednostavno ne zna stati. Ako je važan za obranu, so be it, ali u napadu mu ne smije biti mjesta. Što se mene tiče, potrošio je sve prilike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije