Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb CO - Flensburg 31:26

Horvat i zagrebaši potopili Nijemce

Zlatko Horvat
Željko Hladika/Pixsell
28.11.2010.
u 19:02

Rukometna Liga prvaka, 6. kolo: Zagreb CO - Flensburg 31:26 (Zlatko Horvat 10 pogodaka iz 10 pokušaja).

Rukometaši Croatije osiguranja uzvratili su Flensburgu za 29:32 poraz od prije tjedan dana s kamatama. U zagrebačkoj Areni slavili su kao suza čistu pobjedu 31:26 (14:12) i budu li na kraju natjecanja u skupini D Lige prvaka ta dva kluba bodovno izjednačena, zagrebaši će biti u prednosti.

Kljaić ispunio obećanje

– Zagreb je odigrao super utakmicu, a igrom svojih rukometaša nisam zadovoljan. Domaćin je bio bolji i više negoli to rezultat pokazuje – pošteno je priznao Flensburgov trener Ljubo Vranješ, koji je iz ureda sportskog direktora na trenersku klupu otišao nedavno. Nakon tri pobjede ovo mu je prvi poraz.

Vranješova ocjena ne čudi; Flensburg je 20 minuta prije završetka bio na koljenima, gubio je čak devet pogodaka razlike (24:15) i teško se sjetiti kada je Zagreb tako razmontirao nekog bundesligaša u Ligi prvaka.

– Kaznili su svaku našu pogrešku, Škof je branio odično – dometnuo je i utučeni Lasse Svan Hansen.

Trener zagrebaša Nenad Kljaić konačno je nudio osmijeh, ostvareno je njegovo obećanje da će u Areni pasti netko od onih s vrha.

– Stisnuli smo ih odmah u obrani i tu je bio temelj. Jer u Flensburgu u prvih 30 minuta nismo napravili tri poštena prekršaja. A rukomet se bez kontakta ne može igrati – ustvrdio je Kljaić.

Balić sjajno vodio

Igru svoje momčadi ocijenio je osmicom.

– Iznerviraju me pogreške u obrani, one u napadu mogu shvatiti. Ali, opet, i vrhunske momčadi imaju svoje žute minute, pogreške su sastavni dio igre.

Njemačka momčad u nedjelju je ostala u sjeni zagrebaša, koji su dva boda proslavili s deset tisuća svojih navijača, bodreni i od vaterpolista Mladosti i Juga, koji su bili njihovi gosti.

Škof je branio vrlo dobro, uništio je suparnikova krila, kao što je njegov trener Vlado Šola i najavio. Balić je sjajno vodio cijelu priču, Tonči Valčić odigrao jače u obrani nego u napadu, gdje je Gal ispucao pet od pet. Uspješno je debitirao Kovačević, a briljirao je kapetan Zlatko Horvat s pucačkim učinkom deset od deset!

Arena Zagreb. Gledatelja 10.000. Suci: Gusko i Rjepkin (Bjelorusija)

CO Zagreb - Flensburg 31:26


Sedmerci: CO Zagreb 6 (9); Flensburg 2 (3)

Isključenja: CO Zagreb 8 minuta; Flensburg 4 minute

CO ZAGREB: Šego (4), Škof (13), Marić 1, Tarabochia, Kopčo, Kovačević 2, Stepančić, Kopljar 2, Jaškić, Špiler 5 (4), Gojun, Štrlek 1, Horvat 10 (2), Valčić 1, Balić 4, Gal 5
trener: Nenad Kljaić

FLENSBURG: Beutler (7+1), Rasmussen (5+1), Karlsson, Carlen 2, Eggert 4 (2), Fahlgren, Mogensen 7, Svan Hansen 3, Đorđić 2, Mocsai, Heinl 2, Szilagy 6. Boesen
trener: Ljubo Vranješ

Komentara 1

CI
cici14
22:10 28.11.2010.

Bilo je lijepo. Osječao sam se ponosno kao u najboljim vremenima. Tako je jednostavno kad si dobar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije