Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Gradonačelnik Novog Sada: Huligani ruše mostove koji nas spajaju

'Croatia\'s fans cheer during game against France at their Men\'s European Handball Championship main round match in Novi Sad January 24, 2012.               REUTERS/Laszlo Balogh (SERBIA  - Tags: SPO
'LASZLO BALOGH'
25.01.2012.
u 14:06

Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada, inače drugog po veličini grada u Srbiji, izrazio je žaljenje zbog incidenata koji su se dogodili nakon utakmice između reprezentacija Hrvatske i Francuske.

Prioćenje donosimo u cijelosti:

Trudili smo se biti dobri domaćini, međutim huligani su organizirano i smišljeno izazvali incidente s namjerom da pokvare sjajno ozračje koje je vladalo za vrijeme i nakon utakmice te su na više lokacija napali hrvatske navijače koji su se vraćali kući. Takvo je ponašanje izravan napad na Novi Sad.

Većina huligana nije iz Novog Sada, već su u naš grad došli s namjerom da izazovu incidente i naruše sjajno ozračje i duh tolerancije koji njeguje naš grad. Time su nanijeli štetu, ne samo hrvatskim navijačima, koje su besramno napali, već i Gradu Novom Sadu i Republici Srbiji koji se iskreno trude uspostaviti dobrosusjedske odnose.

Novi Sad pokazao je maksimalnu gostoljubivost svim sudionicima Europskog prvenstva i navijačima koji su pratili ili prate utakmice svojih reprezentacija, pa im ovim putem poručujem kako nisu uspjeli u svojoj namjeri da napadom na naše goste naruše dobro ozračje i bace mrlju na predivan sportski događaj i časno ime Novog Sada.

Mnogo  je  lakše  rušiti  nego  graditi  mostove koji spajaju ljude, i zato nećemo  dozvoliti  da  ti događaji naruše odnose između susjeda, pa se ovim  putem  u  ime  svih  građanki  i  građana  Novog Sada ispričavam svim državljanima  Republike  Hrvatske koji su napadnuti i pretrpjeli bilo kakvu štetu.

Državne institucije Republike Srbije  poduzele su sve mjere kako bi otkrile i pronašle huligane i očekujem da će oni biti u najkraćem vremenu identificirani i procesuirani.

Čestitiam hrvatskoj reprezentaciji da sjajnoj igri i pobjedi nad Francuzima, i pozivam sve navijače da i u četvrtak, kao i prethodnih dana, u velikom broju dođu i naš grad, i budu naši gosti.

Ključne riječi

Komentara 93

ĆA
ćaćaća
17:08 25.01.2012.

jel netko osim Josipovića primjetio mostove što nas spajaju?..ja ne!!!

XY
xyzzyx
19:14 25.01.2012.

Šta reći.....

OB
-obrisani-
14:19 25.01.2012.

..kasno paljenje a sad nadoknadite štetu onima kojima su polupani auti i glave ako već ne želite platiti ratnu štetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije