Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen popis

Goluža odlučio: Ivano Balić ne ide na SP u Španjolskoj!

Ivano Balić (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
11.12.2012.
u 12:28

Dugogodišnji najbolji hrvatski rukometaš nastupio je na svim velikim natjecanjima još od EP-a u Švedskoj 2002. godine

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža danas je objavio popis igrača koje će voditi na Svjetsko rukometno prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Španjolskoj.

Najveće iznenađenje izostanak je Ivana Balića s popisa. Dugogodišnji najbolji hrvatski rukometaš nastupio je na svim velikim natjecanjima još od EP-a u Švedskoj 2002. godine.

– Nisam razgovarao s Balićem, ne mogu ga dobiti telefonski. Ali i on je svjestan da nije u ritmu i da je ove sezone propustio već neke važne utakmice. A meni za ovaj SP trebaju zdravi igrači. Tako sam odlučio gledajući utakmicu Atletica i Barcelone. Želio sam isprobati Vukovića kao zamjenu za Duvnjaka. Balića nisam otpisao u potpunosti, mogu ga zvati već za iduću akciju, za kvalifikacije za EP s Mađarskom – rekao je Goluža.

Ivano Balić doista je odigrao loše protiv Barcelone i istina je da malo igra, a malo ne. Međutim, ni Duvnjak i Lacković nisu sasvim zdravi, a ipak su na popisu.

– Da, ali na tim pozicijama imam alternativu. Ako Lacković ne bude spreman, zvat ću Mandalinića, a na Balićevoj poziciji imam Duvnjaka, želim isprobati Vukovića, a tu je i Josip Valčić.

Pripreme za SP počet će u Umagu od 2. do 9. siječnja, a Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice s Norveškom, prvu u Puli 6. siječnja, a drugu dan kasnije u Umagu.

– Pozvao sam 28 igrača na pripreme, a na SP ću voditi 16 igrača. Tko je višak, odlučit ću dan prije puta. Neki će igrači biti pod posebnim tretmanom, Vorija, Duvnjaka, Bičanića i Lackovića neću koristiti prve dvije utakmice, protiv Australije i Alžira. Trebam ih sačuvati za posljednje tri utakmice u skupini – zaključio je Goluža.

Komentara 30

OD
odraneol
14:39 11.12.2012.

Stvarno, kad pročitam neke od ovih komentara, dođe mi da šamaram i nogom u guzicu nabijem sve jadnike, bijednike, kompleksaše, sve ljigave i zavidne ljude... kakvih je, nažalost, ova zemlja prepuna!Niti jedan narod se ne odnosi prema svojim veličinama ( iz svih domena ljudske djelatnosti )poput hrvatskih bijednika. Sve što je vrijedno hrvatsko jedva čekaju da popljuju, a sve strane poluproizvode dižu na pijadestal ( svog jada ).Fuj!

S6
starkey 662002
15:27 11.12.2012.

Objektivno,bio je veliki igrač i ostaće legenda, ali u zadnje vrijeme ne igra više kao u starim danima, godine su ipak tu (čitaj ozljede), a nakon tako duge i bogate karijere morate priznati da mu je igra pročitana i da sve manje ima svojih bljeskova. Najbolje se vidjelo na utakmici s Francuskom...

GA
gafe
14:25 11.12.2012.

Istina je da Balic jos od SP 2011 ne igra onaj rukomet sto smo od njega naviknuli ALI ... i takvi je deset puta bolji igrac od Josipa Valcica. Kako god, Ivano Balic je bio i ostaje najbolji rukometas kojeg smo ikada imali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije