Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Gladni smo uspjeha, u London idemo po zlato!

'07.04.2012., Arena, Varazdin - Kvalifikacije za Olimpijske igre - rukomet muskarci, Cile-Hrvatska. Lackovic je plasman proslavio sa sinom. Photo: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
09.04.2012.
u 21:09

Blaženko Lacković: Veselim se što sam se gotovo s kućnog praga zaputio u London! Janica Kostelić sraz Hrvatske i Islanda gledala je u društvu Ivičine djevojke, Islanđanke Elin

I dok su u prva dva dana hrvatski rukometni reprezentativci svoje susrete na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre, održanom u Varaždinu, odigrali pred polupunom (praznom) dvoranom, posljednja utakmica protiv Islanda ispunila je tribine do posljednjeg mjesta (4500 navijača).

– Očito su "kritike" na račun navijača djelovale. Teško nam je igrati u kazališnoj atmosferi. Uspava nas. Naučeni smo na glasnu podršku s tribina – rekao je izbornik Hrvatske Slavko Goluža nakon pobjede nad Islanđanima (31:28).

Slavimo svakog olimpijca

Navijači mogu tražiti "alibi" u činjenicama da je turnir igran na Uskrsni vikend, a ni Japan ni Čile nisu protivnici koji svojom kvalitetom plijene veliku pažnju javnosti.

Hrvatska i Island vizu za London izborile su i prije posljednjeg kola, pobjedama nad Japanom i Čileom. Island je bio bolji od Čilea s 25:17, dok je Japan svladao sa 41:30. Hrvatska je bila još uvjerljivija. Protiv Japana bilo je 36:22 te protiv Čilea 35:15. Slavljem zadnjeg dana protiv Islanda, Hrvati su osvojili prvo mjesto, koje im donosi bolji status pri ždrijebanju skupina na Olimpijskim igrama.

– Golema je stvar otići na OI. Mala smo zemlja i trebali bismo slaviti svakog sportaša kojem to pođe za rukom, a ne samo osvajače medalja – poručio je izbornik Goluža.

Protiv Islanđana Ivan Čupić bio je nezaustavljiv. Susret je otvorio s prva četiri pogotka, a u konačnici se zaustavio na brojci devet. Želje na Olimpijskim igrama su jasne:

– Možda je izgledalo lagano, ali nikako nije bilo tako. Najvažnije nam je da pripreme za London dočekamo zdravi. Želje za zlatom imamo i želimo na Olimpijskim igrama tući sve! – poručio je Čupić.

Oprezni Slavko Goluža

Ipak, izbornik Goluža smiruje euforiju.

– Gladni smo uspjeha! Sigurno da ćemo se dobro pripremiti i odigrati najbolje što možemo. No, ne možemo reći "idemo uzeti zlatnu medalju".

– Veselim se što smo baš u Varaždinu izborili odlazak na Igre. Gotovo s kućnog praga zaputio sam se u London! – rekao je dobro raspoloženi Blaženko Lacković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije