Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDNE NAVIKE

Dok im rukometaši na SP-u gube od Tunisa, Nijemci gledaju biatlon

'Macedonia's Kiril Lazarov throws during the Handball European Championship group 1 match between Poland and Macedonia in Belgrad, Serbia, 23 January 2012. Photo: Jens Wolf/DPA/PIXSELL'
DPA/PIXSELL
15.01.2013.
u 12:29

- Sad nam tek slijede utakmice s puno jačim europskim momčadima gdje neće biti "divljih" obrana poput katarske i čileanske - kaže Makedonac Lazarov

Rukometaši Njemačke bili su uvjereni da će nakon prva dva kola osigurati osminu finala. Ali nakon pobjede nad Brazilom ispriječio se Tunis (23:25).

– Ovo je veliki dan za tuniški rukomet. Prvi smo put u povijesti pobijedili Njemačku. Suparniku smo nametnuli svoj stil igre, s puno hrabrosti i kreativnosti u napadu u kojem je posebno do izražaja došao mladi Yallouz – istaknuo je francuski trener na klupi Tunisa Alain Portes.

Yallouz ima 21 godinu i sljedeće godine igrat će upravo u njemačkoj ligi, za Kiel, s obzirom na to da Narcisse odlazi u PSG.

– Bili smo jako razočarani nakon poraza od Francuske, a imali smo ih u šaci sve do 53. minute. Nakon razočaranja morali smo nešto napraviti, a to je bila pobjeda protiv Njemačke koja nam je vratila samopouzdanje – istaknuo je Portes. 

Utakmicu između Njemačke i Tunisa pratilo je u prijenosu ZDF-a 4,09 milijuna gledatelja, puno manje nego što je gledalo prijenos Svjetskog kupa biatlona (5,21 milijun gledatelja).

U skupini B Makedonija je nakon Čilea pobijedila i Katar (34:30) osiguravši tako plasman u osminu finala.

– Odigrali smo bez pogreške prvo poluvrijeme, no u drugom smo pokazali psihološku nestabilnost, naročito u posljednjih dvadeset minuta, a toliko smo iskusni i toliko utakmica imamo u nogama. Izbornik Katara je tražio idealnu obranu i pronašao je u 3-3 s kojom smo imali puno problema. Sada se moramo dobro pripremiti za iduće utakmice s puno jačim europskim reprezentacijama gdje nećemo igrati protiv ovakvih "divljih" obrana – rekao je Kiril Lazarov, najbolji makedonski igrač i strijelac.

Neće Makedoncima biti lako jer ih čekaju Danska, Island i Rusija. Za očekivati je da će Makedonija ipak u osminu finala s četvrtog mjesta u svojoj skupini. A to znači susret s Francuzima, aktualnim svjetskim i olimpijskim pobjednicima, koji su se u drugom kolu poigrali s Crnogorcima nanijevši im poraz s čak 12 pogodaka razlike. A nisu se ni oznojili. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije