Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNA DOMINACIJA

Ciudad Real upisao 56 pobjeda zaredom

Källmann, Metličić, Jicha
AFP
16.05.2010.
u 08:20

Perfektno prvenstvo odradili su rukometaši španjolskog i aktualnog europskog prvaka Ciudad Reala. Novi naslov prvaka ASOBAL lige osvojili su s maksimalnih 30 pobjeda.

Fenomenalan učinak Ciudad Real je zaključio pobjedom u posljednjem, 30. kolu pred svojim navijačima protiv Cuence 39-20. Bivše kapetan hrvatske reprezentacije Petar Metličić, koji igra sve bolje kako se sezona bliži kraju, uklopio se u slavljeničku večer svoje momčadi na najbolji mogući način. Zabio je 6 pogodaka iz jednako toliko pokušaja, sve iz igre! Hrvatski vratar Cuence Vladimir Božić našao se, očekivano, na streljani. Obranio je koliko je mogao, 11 od 38 lopti, ili 29%.

Računajući i prošlo prvenstvo, u kojem je Ciudad Real izgubio dvije utakmice, ali zadnju u 4. kolu, 27. rujna 2008. godine u gostima kod Arratea 28-26, samo da bi nakon toga dobio 26 utakmica zaredom, Metličićeva momčad ostvarila je 56 uzastopnih prvenstvenih pobjeda! Doseg koji će, doista, biti teško nadmašiti…

Ademar Leon je, bez dvojice hrvatskih rukometaša u sastavu, Denisa Buntića i Damira Bičanića, slavio u gostima kod Labaro Toleda 38-32. Vratar Ademar Leona Mirko Alilović imao je 8 obrana, odnosno 35% uspješnosti (8-23).

Ivan Vukas postigao je jedan pogodak (1-1) za svoju Torrevieju, koja je kao domaćin pobijedila Arrate 31-30.

Davor Dominiković oprostio se od svog kluba Reyno Navarra (bivši Portland San Antonio) iz Pamplone, u kojem je proveo četiri godine, s jednim pogotkom iz dva pokušaja u gostujućoj pobjedi kod Frigoríficos Morraza 35-21. Imao je i jedno isključenje. Hrvatski specijalist za obrambene zadatke ovih je dana najavio da će karijeru gotovo sigurno nastaviti u Njemačkoj.

Na kraju, dodajmo da u Ligu prvaka sljedeće sezone idu Ciudad Real, Barcelona, Valladolid i Ademar Leon. U Kup EHF-a idu Naturhouse La Rioja i Reyno Navarra SA, a od prvoligaškog društva se opraštaju Octavio Pilotes Posada i Frigoríficos Morrazo. 

ASOBAL liga, 30. kolo:

Ciudad Real – Cuenca 39-20

Aragon – Barcelona 27-30

Labaro Toledo – Ademar Leon 32-38

Valladolid – Frikin Granollers 34-33

Torrevieja – Arrate 31-30

Naturhouse La Rioja – Octavio Pilotes Posada 24-20

Frigoríficos Morrazo - Reyno Navarra SA 21-35

Alcobendas - Antequera 32-23

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije