Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Červar: Ponosim se što sam Makedonac!

'14.04.2012., Arena, Zagreb - Final four SEHA liga, finalna utakmica, HC Vardar PRO - HC Metalurg Skopje. Lino Cervar. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
20.12.2012.
u 20:51

Lino Červar, bivši hrvatski rukometni izbornik, dobio je treću putovnicu u karijeri

Nakon hrvatske i talijanske, sada je dobio i makedonsku. Stekao je to pravo nakon što već tri i pol godine radi u Makedoniji, trener je skopskog Metalurga s kojim je osvojio tri naslova prvaka Makedonije i s kojim sjajno ove sezone igra u Ligi prvaka.

Putovnicu mu je osobno uručio Nikola Gruevski, premijer Makedonije, koji je istaknuo da je odluku da se Červaru dodijeli putovnica donijela vlada zbog njegovih iznimnih zasluga u makedonskom sportu.

– Velika mi je to čast i ponosim se što sam državljanin Makedonije. To je veliko priznanje i meni i našem klubu. Kao i obaveza da radimo još bolje i promoviramo makedonsku kulturu, ponos i dostojanstvo svuda u svijetu. Od sada se osjećam ravnopravnim građaninom Makedonije i imam obavezu da radim još više i bolje – rekao je Lino Červar.

Malo je tko očekivao da će Lino tako dugo ostati u Skoplju. Imao je dobrih ponuda na kraju prošle sezone, ali je odlučio ostati.

– Uvjeti su mi bili prihvatljivi i nije bilo potrebno da odlazim negdje drugdje – istaknuo je Červar.

Mnogi ovdašnji rukometni stručnjaci i igrači rado bi vidjeli Červara na klupi makedonske reprezentacije.

– O tome uopće ne razmišljam. Makedonija ima dobrog izbornika, postigla je ove godine odličan rezultat na Europskom prvenstvu u Srbiji. Sada je čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj – istaknuo je Červar.

Zanimljivo je da će se Makedonija pripremati za SP u Poreču.

– S obzirom na to da ću u to vrijeme biti kod kuće u Umagu, gledat ću utakmicu Hrvatska – Norveška, a nadam se da ću uspjeti gledati i barem jednu utakmicu makedonske reprezentacije – zaključio je Lino Červar.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar poljicanin
poljicanin
14:58 21.12.2012.

Nema šta,pravi HDZ-ovac.Otkud god pune vjetar,on će se valjda snaći sa tri putovnice!

OB
-obrisani-
21:24 20.12.2012.

Linolada je majstor, samo je on znao s Balićem!

OB
-obrisani-
08:24 21.12.2012.

Ma ti si kralj!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije