Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometašice

Canjuga: Ne sviđa mi se sustav natjecanja u Brazilu

Vladimir Canjuga
09.11.2011.
u 14:50

Rukometašice Hrvatske u utorak 15. studenog počinju završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje 3. prosinca počinje u Brazilu.

Reprezentacija će se pripremati u Poreču do 29. studenog, a u tom razdoblju odigrat će i četiri pripremne utakmice. Dvije s Crnom Gorom u gostima (21. i 22. studenog), te dvije sa Srbijom – 26. studenog u Novigradu i 27. studenog u Kašteliru.

Na popisu je 19 igračica – vratarke: Hrbišić, Jelčić, Žderić; lijeva krila: Zebić, Pušić; desna krila: Jovetić, Gaće, Peraica; kružne napadačice: Milanović-Litre, Šerić, Džono i Ježić; desni vanjski: Horvat, Petković; srednji vanjski: Tatari, Lovrić; lijevi vanjski: Penezić, Franić, Kiridžić.
 
– Drago mi je da sam nakon nekoliko godina ponovno tu među curama. Zašto me nije bilo? Pa malo ozljeda, malo sam bila bez kluba pa sam dugo tražila formu i ove  mi se godine sve posložilo u glavi i tu sam – rekla je povratnica u reprezentaciju Ivana Lovrić dodajući :

– Ovo je generacija koja ima znanje i iskustvo. Većina nas je starija od 25 godina i moramo napraviti taj jedan korak dalje u odnosu na posljednje nastupe na velikim prvenstvima. Drugim riječima, ne želimo se zadovoljiti plasmanom u četvrtfinale.

Debitantica je u reprezentaciji Katarina Ježić.
 
– Počašćena sam što sam uopće ovdje. Konkurencija je na mjestu kružne napadačice  velika, ali se ne bojim. Ako ne odem u Brazil, neće biti smak svijeta, još sam mlada – rekla je 19-godišnja igračica Lokomotive.

Vladimir Canjuga, izbornik Hrvatske, nije zadovoljan sustavom natjecanja na Svjetskom prvenstvu.

– Nakon odigranih utakmica u skupini odmah se u osmini finala ide na ispadanje. To nije dobro. Sjetite se muškog svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2007. godine. Naša reprezentacija igrala je najbolji rukomet, a onda je imala loš dan u utakmici na ispadanje i medalja je otišla u nepovrat – rekao je Canjuga.

Na svjetsko prvenstvo putovat će 17 igračica.

– Koje će dvije otpasti ovisit će o prikazanoj formi na pripremama. Nadam se da putnice u Brazil neće određivati ozljede – zaključio je Canjuga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije