Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJILI PRIPREMNI TURNIR

Balić: Ovako moramo igrati i na Europskom prvenstvu

Mirko Alilović
Goran Stanzl/PIXSELL
09.01.2010.
u 19:47

Najbolji hrvatski rukometaši osvojili su prvo mjesto na Interwetten kupu u Wieener Neustadtu pobijedivši u odlučujućoj utakmici Poljsku sa 25:21 (13:9).

Za razliku od prethodne dvije utakmice, konačno su naši rukometaši odigrali odlično u obrani.

Alilovićevih 13 obrana
- Ovo je recept kako moramo igrati na skorašnjem europskom prvenstvu. S ovakvom igrom možemo daleko dogurati - rekao je Ivano Balić. Jakov Gojun i Marko Kopljar, par dvometraša, dobro su odradili posao nad vanjskim pucačima Poljske.

- Ovog puta smo malo čvršće ulazili u kontakt - istaknuo je Kopljar. Mirko Alilović s 13 obrana bio je jedan od naših boljih igrača.

I treću utakmicu za redom odlično smo rezultatski otvorili. Ovoga puta nismo dozvolili pad kao protiv Mađarske i Austrije već smo cijelu utakmicu odigrali koncentrirano. Kada obrana igra dobro onda je i meni puno lakše - rekao je Alilović. Vedran Zrnić sa šest pogodaka bio je naš najefikasniji igrač.

Červar: Ispraviti slabosti
- Bila nam je bitna ova pobjeda za novu dozu samopouzdanja. Sada smo već dobro uštimani, no imamo još devet dana treninga u Makarskoj da ispravimo neke lošije stvari - rekao je Zrnić. Igor Vori će pak istaknuti:

- Protiv najjačeg suparnika na turniru odigrali smo najbolje. Bez obzira što im nije bilo starijeg Lijewskog i Bielickog oni su sjajna momčad. Uostalom, na posljednja dva svjetska prvenstva igrali su polufinale. Lino Červar, izbornik Hrvatske, spustio je loptu na zemlju.

- Ne smijemo lebditi na krilima pobjede na ovom turniru. Treba još puno trenirati, treba ispraviti slabosti kojih je bilo. Zadovoljan sam kako smo odigrali 6-0 obranu protiv Poljaka, s puno discipline i s puno kontakata - rekao je Červar.

Bogdan Wenta, izbornik Poljske, nahvalio je naše rukometaše:
- Hrvati su nam još jednom održali rukometnu lekciju. Treći put za redom. Još smo na kraju rezultatski dobro prošli kako je moglo biti. Lino je postavio odličnu taktiku, a Alilović je dobro branio. I dalje su Balić, Vori pa i Duvnjak najjača karike hrvatske reprezentacije. Samo, nije mi jasno zašto tu nije i Metličić. Neću se mješati u Červarov posao, ali ja bih ga sigurno imao u momčadi.

Interwetten kup, 3. kolo:

Hrvatska – Poljska 25-21

Komentara 5

ES
Escudo
21:31 09.01.2010.

\"Najbolji hrvatski nogometaši...\" hahahahahahahahahahaha bravo Mrvec šampione

OB
-obrisani-
10:14 10.01.2010.

Placi voljena zemljo1

IN
Inspector
22:46 09.01.2010.

Nakon sto je Escudo spomenuo da ima greska u clanku, vecernjakovi ljudi (Mrvec) ostaju pri tome da su Alilovic i Balic nogometasi !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije