Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lino Červar

Balić u Metalurgu?

'sport...peking...24.08.2008. peking, beijing 2008, olimpijske igre, olimpijada, rukomet, utakmica za 3 mjesto, hrvatska - spanjolska 29-35, izbornik lino cervar, ivano balic,  foto: Goran Stanzl'
'Goran Stanzl'
04.06.2012.
u 10:45

Za reprezentaciju Svijeta igrao je Igor Vori. Od rukometa se oprostio Heiner Brand, dugogodišnji njemački izbornik

Lino Červar, bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, vodio je u Manheimu reprezentaciju Svijeta koja je odigrala revijalnu utakmicu protiv Njemačke. Povod je bio oproštaj Heinera Branda, dugogodišnjeg izbornika njemačke reprezentacije.

– Ovo mi je drugi put da vodim reprezentaciju Svijeta. Bio sam trener kada smo igrali protiv Egipta na proslavi 60 godina Afričkog rukometnog saveza. Tada smo pobijedili, ali se ne sjećam rezultat – istaknuo je Červar. Da ovoga puta bude trener Svijeta, inzistirao je upravo Heiner Brand.

– To me ne iznenađuje jer smo nas dvojica odigrala jako puno utakmica sjedeći na suprotnim stranama. Dvije utakmice obilježile su naše suparništvo. Finale svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. i finale na Olimpijskim igrama 2004. u Ateni. Oba puta ja sam izišao kao pobjednik. U jednom razgovoru rekao mi je da su mu to dva najbolnija poraza u trenerskoj karijeri. Od hrvatskih igrača za Svijet je igrao Igor Vori.

– Vori je nekako uvijek uz mene. Sjećam se da sam ga kao neafirmiranog igrača odveo u Conversano, dugo godina sam ga trenirao u reprezentaciji i Zagrebu.

Ivano Balić zahvalio se na pozivu, no možda ćete ga trenirati sljedeće sezone u Metalurgu?

– Ne znam ništa o tome da Ivano dolazi u Skopje. Koliko ja znam, Veszprem ima za njega jaču ponudu – istaknuo je Červar.

A hoće li Lino ostati u Metalurgu?

– Ne znam još ništa, zasad ostajem – zaključio je Lino.

Ključne riječi

Komentara 2

MR
Mrki80
18:30 04.06.2012.

cuj igro je Vori?! pa igro je i Duvnjak,Zrnic,Vukovic,Cupic,Sprem etc. svasta!

NO
northman92
12:58 06.06.2012.

bojim se da je Ivano svoje odsviro...na mladima je red!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije