Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski tjednik Max

Baby-vratar: Filip Ivić kao Venio Losert 1995. godine

Filip Ivić (1)
Goran Jakus/Pixsell
09.01.2013.
u 20:05

- Nisam bio u dobroj formi u posljednjih nekoliko utakmica Lige prvaka, kao i u SEHA ligi. Nije to bila forma koja bi me zadovoljila

Filip Ivić (21) našao se na popisu putnika za rukometni SP koji 12. siječnja počinje u Španjolskoj. Tako će postat drugi najmlađi rukometni vratar koji je nastupao za Hrvatsku u povijesti svjetskih prvenstava. Venio Losert imao je na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995. godine samo 19 godina, a Ivić će imati 21 godinu debitira li protiv Australije 12. siječnja.

Zanimljivo je da bi Ivić bio tek 14. vratar koji bi debitirao za Hrvatsku na velikim natjecanjima. Rekorder je Venio Losert koji je branio na 16 velikih natjecanja od 1995. do 2012. godine. Potom slijede Valter Matošević (devet), Vlado Šola (osam), Mirko Alilović (osam), Mario Kelentrić (šest), Mirko Bašić (tri), Dragan Jerković (dva), a po jedan nastup imaju Tonči Peribonio, Nikola Blažičko, Vjenceslav Somić, Marin Šego, Ivan Pešić i Goran Čarapina.

Malo sam “potonuo” u formi

- Daleko od toga da se nisam iznenadio kada sam dobio poziv za pripreme. Znao sam da je Mirko Alilović broj jedan i nekako sam računao da je ispred mene i Marin Šego koji je imao odličnu polusezonu u poljskoj Wisli. Dat ću sve od sebe da se na pripremama što više nametnem i da pokušam izboriti mjesto ispred Šege i Vukasa - rekao je Ivić prije početka priprema.

Njegova prednost može biti što mu je izbornik i trener u klubu. Opet, ne bježi od istine da je nakon dobrog početka sezone “potonuo” u prosječnost.

- To je točno. Nisam bio u dobroj formi u posljednjih nekoliko utakmica Lige prvaka, kao i u SEHA ligi. Nije to bila forma koja bi me zadovoljila. Još smo dobro i izgurali u Ligi prvaka. Nadam se da će drugi dio sezone biti puno bolji. Moramo dobiti dvije ključne utakmice na svom parketu, protiv Kadettena i Dinama iz Minska - rekao je Filip.

Božićne praznike dočekao je u krugu obitelji i djevojke, a došli su mu i rođaci iz Pariza.

- Baš dok sam čekao rođake iz Leona, na aerodromu sam dočekao svog prijatelja i bivšeg suigrača iz Zagreba, Mateja Ašanina - istaknuo je Ivić.

Matej Ašanin ima 19 godina, Ante Vukas 22 godine. Obojica su već u inozemstvu, jedan u španjolskoj (Ademar), a drugi u njemačkoj ligi (Essen).

- Hrvatska je uvijek imala dobrih vratara. O inozemstvu još ne razmišljam. Ima vremena. Želim se prvo dokazati u CO Zagrebu. Kako je većina mladih igrača potpisala višegodišnje ugovore, vjerujem da ćemo za dvije, tri godine imati jednu od glavnih uloga u Ligi prvaka - istaknuo je Ivić.

Na vratima seniorske reprezentacije debitirao je ove sezone u kvalifikacijskim utakmicama protiv Slovačke u Osijeku i Letonije u gostima. Priliku da se u potpunosti dokaže među vratnicama sada će imati na svom prvom velikom natjecanju...

Priča o Filipu Iviću objavljena je u sportskom tjedniku Max!

>>>Otpali Špelić, Valčić i vratar Šego, na SP ide mladi Filip Ivić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije