Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija otputovala na turnir u Pariz

Alilović: Utakmica sa Srbima bit će posebna

'07.01.2011.,Zagreb,  Rukometna reprezentacija Hrvatske otputovala je iz Zracne luke Zagreb na svjetsko rukometno prvenstvo u Svedskoj. Jerko Matulic, Mirko Alilovic Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
07.01.2011.
u 18:01

S obzirom na to da je Goluža godinama prisutan kao igrač i pomoćni trener, ništa se bitnije nije promijenilo u načinu treninga, kaže Mirko

Hrvatski rukometaši otputovali su u Pariz gdje će u polufinalu turnira igrati protiv Južne Koreje (14 sati), dok se u drugoj utakmici sastaju Francuska i Argentina (16). Izbornik Slavko Goluža sigurno će se igrati skrivača, jer su nam Korejci mogući suparnici u drugom krugu svjetskog prvenstva, ali je isto tako sigurno da će na vratima biti Mirko Alilović.

– Drago mi je što sam u paru s Marinom Šegom. On mi je bio cimer na EP-u u Austriji, a zajedno smo branili i u Ljubuškom. S nama je tu još i Ivan Pešić, pa mogu slobodno reći da u prosjeku Hrvatska ima najmlađe vratare – istaknuo je Alilović.

Skupina na SP-u naizgled nije teška.

– Tako je samo na papiru. Svi će biti opasni na svoj način. Dobro, izuzev Australije. Znam da je prva utakmica bitna, ali ona sa Srbijom bit će nešto posebno. S obzirom na to da u Švedskoj živi jako puno Hrvata i Srba, već sada vidim punu dvoranu, na jednoj strani tribine naši navijači, a na drugoj njihovi. Rukometaši Srbije imaju iznimno jaku vanjsku liniju i nadam se da će naša obrana u toj utakmici igrati najbolje što može – napomenuo je Alilović.

Tko je favorit prvenstva?

– Ništa se nije promijenilo u odnosu na posljednjih nekoliko godina. Uz nas, to su Francuska, Danska, Poljska i Španjolska.

A Njemačka?

– Bojim se da nije. Ne smijemo zaboraviti ni domaćina Švedsku – rekao je Alilović.

Prvi put ste bez Line Červara?

– S obzirom na to da je Goluža svih ovih godina bio prisutan, prvo kao igrač a potom kao pomoćni trener, ništa se bitnije nije promijenilo u načinu treninga – naglasio je Alilović.

Ove je sezone španjolski Ademar zamijenio slovenskim Celjem.

– Slovenska je liga slabija, ali je zanimanje za rukomet puno veće. Primjerice, u Almeriji smo znali igrati pred pedesetak gledatelja, a u Sloveniji su na svakom gostovanju pune dvorane. Primijetio sam da su u Sloveniji svi protiv Celja. I to ne samo na rukometnom terenu – rekao je Alilović.

Dvorane u Sloveniji su uvijek pune, zato jer su većinom male.

– Istina je, zato što svako malo veće mjesto ima prvoligaša i igra se uglavnom u školskim dvoranama – zaključio je Alilović.

Komentara 5

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
21:47 07.01.2011.

Već vidim natpise...ozljede su nas spriječile, ovo...ono... Samo nitko neće priznati JEDAN JE LINO ČERVAR!!!

HR
hr76
18:20 07.01.2011.

ČEMU TAJ TURNIR??? Pa prvenstvo počinje za nepunih tjedan dana, i sigurno ćemo opet igrati protiv najmanje 2 od 3 zemlje na ovom turniru?! Zašto otkrivati adute ili u slučaju skrivanja aduta rušiti ugled i samopouzdanje s nekakvom lažnom postavomm koja neće igrati na prvenstvu?! Loš potez HRS-a, i TOTALNO NEPOTREBNO!!!

PI
pietrogross
20:18 07.01.2011.

samo da odgovorim na pitanje,nisu vise bitni rezultati,bitna je lova.netko mora i zaraditi,zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije