Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručni komentator

Rukavina o porazu juniora Hajduka: Dovodim u pitanje izmjenu koju je Budimir napravio

Ženeva: Razočarani igrači Hajduka nakon izgubljene utakmice rezultatom 5:0
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
25.04.2023.
u 12:43

"Bit će prilike da objasni što se dogodilo u utakmici i kakvi su bili problemi", rekao je stručni komentator Tomislav Rukavina dodavši kako je problem momčadi to što ju je jednostavno izbaciti iz balansa. Kao primjer je naveo i vratara Sentića, koji je nakon nekoliko loših intervencija u potpunosti potisnut

Nakon poraza juniora Hajduka u finalu Lige prvaka mladih protiv AZ Alkmaara s 0:5, stručni komentator Tomislav Rukavina prokomentirao je izvedbu mlade momčadi za Arena Sport.  

"Dovodim u pitanje promjenu Antunovića. Ako je zdrav i fizički dobar, on je ipak napadač koji veže protivnike i koji je imao dobru situaciju prije no što je zamijenjen. Mogao je reagirati možda na prekid i donijeti nešto u skok-igri.", rekao je Rukavina u studiju.

"Ostavimo to treneru koji najbolje poznaje svoje igrače. U utakmici s Milanom dao je jasnu analizu razloga zbog kojih je dolazilo do problema i kako su ih riješili. Bit će prilike da objasni što se dogodilo u utakmici i kakvi su bili problemi", govori komentator.

"Ima ih nekoliko koji su sada blizu prve momčadi, prije svega napadač Antunović. Bilo bi šteta da se ponovi slučaj s Ljubičićem, koji je otišao u Austriju. To je mladi momak s realizatorskim sposobnostima. Ima i brzinu, može odgovoriti zahtjevima, ali mora skupiti iskustvo. Mogao bi odrastati uz Livaju i s njim trenirati te sazrijevati. To je velika vrijednost", rekao je Rukavina 

Zaključio je kako se momčad lako izbaci iz balansa, a najbolji primjer za to je vratar Sentić, koji je zamijenio Lovru Kalinića, ali je zbog nekoliko loših intervencija i par zvižduka s tribina završio daleko u pozadini premda je trebao biti velika priča za Hajduk. Ovakve ishode dodatno potiče sklonost križanju i sumnjama što je poražavajuće za mlade igrače. 

"Ovisno o deficitarnim pozicijama u momčadi, mislim da je i lijevi bočni Šimun Hrgović opcija. Hajduk sad tu ima Darija Melnjaka, koji bi nosio pritisak rezultata, dok bi Hrgović nadolazio. Đolonga je već debitirao, a Hajduk na desnoj strani ima Dinu Mikanovića i Gerga Lovrencsicsa. Đolonga je prirodna zamjena. Od mlađih imamo Reića i Skoku, ali oni su još kadeti. Imaju vremena, samo ih treba dobro usmjeravati", dodaje Rukavina.

Kako je momčad izbačena iz balansa pokazuje i ovaj poraz, a isto su zaključili i sami igrači. Prvi gol je pao s bijele točke u 45. minuti, a takav rezultat održali su do 70. minute nakon čega su Ernest Poku i Meerdink poveli nizozemski klub do zlatne medalje i titule prvaka juniorske Lige prvaka.

VIDEO: Detalji tučnjave na WRC-u: Drsko su se ponašali, naguravali s redarima, napadali gledatelje...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije